28 / 04 / 2024

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.



ABD Merkez Bankası (Fed), ailelerin gelirleri, net servetleri ve kredi kullanımları ile ilgili verilerin derlendiği ve üç senede bir hazırlanan Tüketici Finansmanı Anketi'nin bulgularını resmen  yayımladı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, "ABD Aile Finansmanında 2019'dan 2022'ye Değişiklikler" başlığıyla yayımlanmış olan söz konusu raporda, söz konusu seneler arasında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ekonomik faaliyeti ciddi biçimde aksattığı, buna rağmen söz konusu bu dönemde ABD'deki aile maliyesinde, özellikle de net servet açısından, geniş tabanlı iyileşmeler yaşandığı kaydedildi.

"ABD Aile Finansmanında 2019'dan 2022'ye Değişiklikler" başlığıyla yayımlan raporda ailelerin enflasyona göre ayarlanmış olan medyan net servetinin 2019-2022 döneminde yüzde 37 arttığı bildirildi.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu dönemde ailelerin net servetinde meydana gelen bu artışların anketin yapılmaya başlandığı 1989 yılından bu yana kaydedilen en büyük yükseliş olduğu kaydedilen raporda, enflasyonu geride bırakan yükselen konut ve hisse senedi fiyatlarının servet artışını desteklediği de bildirildi.

Merakla beklenen raporda, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ABD iş gücü piyasasında ve daha geniş ekonomik faaliyette ciddi aksamalara neden olduğu ve benzeri görülmemiş düzeylerde mali desteğin sağlanmasına sebep olduğu hatırlatılarak, bu bağlamda ABD'li ailelerin medyan gelirlerinde artışlar yaşandığı kaydedildi.

ABD Merkez Bankası tarafından hazırlanan raporda ailelerin medyan gelirinin 2019-2022 yıllarında yüzde 3 oranında arttığı bildirildi.


2023'ÜN 2. ÇEYREĞİNDE REKOR SEVİYEYE ULAŞMIŞTI

ABD Merkez Bankası'nın bu yılın nisan-haziran dönemine ait "ABD'nin Finansal Hesapları" raporunda yer alan detaylara göre, ABD'de hane halkının net serveti 2023 yılının 2. çeyreğinde 154,3 trilyon dolar olmuştu.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgiy göre, bu dönemde rekor seviyelere ulaşmış olan hane halkı serveti, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,7, 2022 yılının aynı dönemine göre de yüzde 4,9 artış göstermişti.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, ABD'de hane halkı net serveti, 2023'ün ilk çeyreğinde 148,8 trilyon dolar şeklinde hesaplanmıştı.

Amerikalıların serveti 148 trilyon dolara yükseldi! Bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2 arttı!

Amerikalıların serveti 2023'ün 2. çeyreğinde rekor seviyeye ulaştı!

Amerikalıların serveti 2023'ün ilk çeyreğinde 148,8 trilyon dolara ulaştı!


Geri Dön