27 / 04 / 2024

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.



İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, konut fiyatları, Mayıs ayında bir önceki ayki yüzde 3,2 artışa göre gerilerken, yıllık bazda yüzde 1,9 artış gösterdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ülkede ortalama konut fiyatları Mayıs ayında 286 bin sterlin şeklinde oldu. Paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu miktar, konut fiyatlarının zirveyi gördüğü 2022 yılı Eylül ayından seviyesinden 7 bin sterlin daha düşük fakat geçen senenin mayıs ayına göre 6 bin sterlin daha yüksek seviyede bulunuyor.

Yine paylaşılan detaylara göre, konut fiyatları Mayıs ayında yıllık bazda İngiltere'de 304 bin sterlin, Galler'de 213 bin sterlin, İskoçya'da 193 bin sterlin ve Kuzey İrlanda'da 172 bin sterlin şeklinde oldu. Ayrıca konut fiyatlarında bir senede en çok artış da yüzde 5 ile Kuzey İrlanda'da görüldü.

Birleşik Krallık ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

- Kiralar yüzde 5,1 arttı

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilerre göre, Birleşik Krallık'ta konut kiraları da Haziran ayında yıllık bazda yüzde 5,1 yükseldi.

Konut kiralarında en yüksek artış yüzde 5,8 ile Galler'de görülürken, kiralar İngiltere'de yüzde 5,1 ve İskoçya'da ise yüzde 5,5 artış gösterdi.

Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre, Londra'da ortalama konut kiraları, Haziran ayında yıllık bazda yüzde 5,3 ile 2022 yılının Eylül ayından beri görülen en hızlı artışı kaydetti.


Geri Dön