09 / 05 / 2024

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.



Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, konut fiyatlarındaki düşüş 2023 yılının Mayıs ayında yüzde 1,1 seviyesindeyken, Haziran'da söz konusu bu rakam yüzde 2,6 oldu.

Yine verilen detaylara göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatlarında Haziran ayında son 12 senenin en hızlı yıllık düşüşü görüldü.

Birleşik Krallık ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, ortalama konut fiyatları aylık bazda ise Haziran'da yüzde 0,1 azaldı ve üst üste üç ay gerileme gösterdi.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, ülkede ortalama bir konut fiyatı 285 bin 932 sterlin şeklinde olurken, söz konusu bu rakam fiyatların zirve yaptığı 2022'nin Ağustos ayında 293 bin 992 sterlindi.

Ayrıca yeni yapılan konut fiyatları yıllık bazda yüzde 1,9 artış göstermesine rağmen, fiyatlardaki büyüme hızı son üç senenin de en düşük seviyelerine indi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

İngiltere'de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!


Geri Dön