01 / 05 / 2024

İngiltere'de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

İngiltere'de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de işsizlik, mart-mayıs dönemini kapsayan 3 aylık dönemde bir önceki 3 aylık döneme göre yüzde 0,2 artış göstererek, yüzde 4'e çıktı. 



Açıklanan son dakika rakamlarına göre, işsizlik oranı, Mart-Mayıs 2023 dönemini kapsayan 3 aylık dönemde bir önceki 3 aylık döneme göre yüzde 0,2 artış göstererek, yüzde 4'e çıktı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, işsizlik oranlarındaki yükselişte son 12 aydır çalışmayanların sayısındaki artışlar da etkili oldu. Ayrıca verilen detaylara göre, beklenti, işsizlik oranının yüzde 3,8 olacağı şeklindeydi

İngiltere de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

Açıklanan rakamlara göre, söz konusu dönemde çalışanların ikramiyeler dahil toplam ücretlerindeki artış yüzde 6,9 şeklinde olurken, ikramiyeler hariç tutulan düzenli maaşlarındaki artış yüzde 7,3 ile rekor seviyeye çıktı. Ayrıca beklenti, bu oranın yüzde 7,1 olacağı şeklindeydi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, reel olarak (enflasyona göre ayarlanmış) toplam ve düzenli maaşlar da bu dönemde sırasıyla yüzde 1,2 ve yüzde 0,8 düştü.


Geri Dön