22 / 05 / 2024

İngiltere'de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

İngiltere'de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de işsizlik, mart-mayıs dönemini kapsayan 3 aylık dönemde bir önceki 3 aylık döneme göre yüzde 0,2 artış göstererek, yüzde 4'e çıktı. 



Ayrıca İngiltere'de grevler sebebiyle Mayıs ayında 128 bin iş günü kaybı yaşanırken, söz konusu bu rakam 2022 yılının Temmuz ayından beri görülen en düşük seviye oldu.

ONS Ekonomik İstatistikler Direktörü Darren Morgan söz konusu veriler ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, ikramiyeler dahil toplam ücretlerdeki artışın rekor seviyede arttığını fakat reel ücretlerde düşüş yaşandığını kaydetti.

Ayrıca İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, geçen ayki faiz artış kararından sonra yaptığı değerlendirmelerde, yapışkan kalmayı sürdüren enflasyonu hedeflenen seviyeye getireceklerini dile getirerek "Bunu yapabilmemiz için maaşlardaki mevcut artış seviyelerine devam edemeyiz. Şirketler karlarını artırmak amacıyla fiyat artışlarını sürdüremez. Enflasyonun düşeceğini öngörüyoruz ama dürüst olmalıyım ki mevcut fiyat ve maaş artışları sürdürülemez." dedi.

İngiltere de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

İngiltere'de iki yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6,63'e çıktı

Finansal veri sağlayıcısı Moneyfacts'in yaptığı son dakika açıklamasına göre, ülkede ortalama 2 yıllık sabit konut kredisinin yüzde 6,63'e ulaştığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2022 yılının ekim ayında hükümet bütçesine yönelik yaşanan kriz sebebiyle ülkede ortalama 2 yıllık sabit konut kredisi faizi, yüzde 6,65 seviyesindeydi.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan uzmanlar, yükselen faiz oranlarının konut satışları üzerinde baskı oluşturduğunu kaydediyor.

İngiltere'de iki yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6,63'e yükseldi!

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran'da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!


Geri Dön