28 / 04 / 2024

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran'da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran'da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de inşaat sektörünün Haziran ayında daraldığı kaydedildi.



S-P Global/CIPS’ten yapılan açıklamada, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) bu senenin haziran ayında 48,9 seviyesine gerilediği bildirildi.

Verilen detaylara göre, İngiltere'de bir önceki ayda (mayıs) inşaat sektörü PMI verisi 51,6 seviyelerinde gerçekleşmişti.

Yapılan açıklamada, söz konusu rakamın son 5 ayın en düşük seviyesi olduğu da kaydedildi.

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi verilerinde 50 seviyesinin üzeri sektör büyümesi şeklinde, bu seviyenin altı ise sektör daralması şeklinde yorumlanıyor.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, İngiltere'de son dönemde yüksek enflasyon ve artan faizlerin tüketicilerin alım gücünü ciddi şekilde baskıladığını kaydetti.

Ayrıca finansal veri sağlayıcısı Moneyfacts verilerine göre, bu hafta başında ortalama 5 senelik sabit konut kredisi faizi yüzde 5,97’den 6,1’e yükselerek, geçen senenin kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Geçen sene, İngiltere'de ortalama beş yıllık sabit konut kredisi faizleri yaklaşık yüzde 3 seviyelerindeydi. Ayrıca İngiltere Merkez Bankası (BoE), geçen ay politika faizini 50 baz puan artırmış ve yüzde 4,50'ten 5'e yükseltmişti.


Geri Dön