28 / 04 / 2024

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.




Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılının ağustos ayına ilişkin merakla beklenen iş gücü istatistiklerini resmen açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan söz konusu bu rakamlara göre 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılının Ağustos ayında bir önceki aya göre 56 bin kişi azaldı ve 3 milyon 223 bin kişi şeklinde oldu. Yine TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı da 0,2 puanlık düşüş göstererek, yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

Türkiye de işsizlik oranı yüzde 9,2 ye geriledi! Ocak 2014 ten bu yana en düşük oran!

Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ve merakla beklenen söz konusu işsizlik rakamlarına göre,  işsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,5 şeklinde iken kadınlarda yüzde 12,6 şeklinde tahmin edildi. İşte Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından tek tek açıklanan son dakika işsizlik rakamları...
Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti. Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, işsizlik, 2014 yılının Ocak ayında yüzde 9,2 şeklinde kaydedilmişti. Açıklanan rakamlara göre 2013 yılının Aralık ayında da işsizlik oranı yüzde 9 seviyelerindeydi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan bu rakamlara göre, işsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,5 şeklinde iken kadınlarda yüzde 12,6 şeklinde tahmin edildi.

Yine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, 2023 yılının Ağustos ayında 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,7 puanlık azalış göstererek, yüzde 17,2 şeklinde oldu. Ayrıca verilen bilgilere göre, bu yaş grubunda işsizlik oranının erkeklerde yüzde 14,2, kadınlarda da yüzde 22,7 şeklinde olduğu hesaplandı.

Ayrıca paylaşılan detaylara göre, bazı verilerde de revize gerçekleşti.

81 ilde 18 yaş üstü yüzlerce personel alımı yapılacak! İşte hastane online iş başvuru ekranı!

Öğrencilere 3 bin TL ve 5 bin TL eğitim desteği verilecek! Bu paraları mutlaka alın!

TOKİ Ekim 2023 başvuruları resmen başladı! Sudan bile ucuza konut sahibi olmak isteyenler acil bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön