27 / 04 / 2024

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 4,6 gerileme göstererek, son 14 senenin en sert düşüşünü kaydetti.



Konut kredi finansman kuruluşu Halifax tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarının Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 4,6 gerilediği, bunun 2009 yılından bu yana yıllık bazdaki en sert düşüş şeklinde kayıtlara geçtiği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu açıklamada, ülkede ortalama bir konut fiyatının 2023 yılının ağustos ayı itibarıyla yıllık bazda 14 bin sterlin azalma göstererek, 279 bin 569 sterline gerilediği kaydedildi.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird, konut kredi faizlerinin haziran ve temmuz aylarındaki hızlı artışı düşünüldüğünde söz konusu bu durumun şaşırtıcı sayılmaması gerektiğini söyledi.

Birleşik Krallık ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

İNŞAAT SEKTÖRÜ AKTİVİTESİ AĞUSTOS AYINDA HIZ KESTİ

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle Ağustos ayında inşaat sektörü aktivitesinin yavaşlama gösterdiği kaydedildi.

Paylaşılan detaylara göre, S-P Global/CIPS tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisinin bu senenin ağustos ayında 50,8 seviyelerine kadar gerilediği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu açıklamada, buna rağmen 2023 yılının Ağustos'ta inşaat sektörü İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi verisinin ekonomistlerin 50,5 şeklinde seviyesinde olan beklentisinin üzerinde gerçekleştiği kaydedildi.

Yine konu ile ilgili olarak verilen  bilgilere göre, Birleşik Krallık'ta geçen ay (temmuz) inşaat sektörü PMI verisi 51,7 seviyelerinde tespit edilmişti.

Ayrıca yapılan son dakika açıklamasında değerlendirmelerinin yer aldığı  S-P Global Piyasa Araştırmaları Direktörü Tim Moore, son dönemlerde konut inşasında, salgın dönemindeki kapanmalar hariç, 2009'un  başından bu yana görülen en sert düşüşlerin yaşandığını anımsattı

İngiltere konut satışlarında sert düşüş! Pandemiden beri en düşük seviye

İngiltere'de okullar beton sorunu nedeniyle kapatılıyor: Gaz beton riski nedir?

İngiltere'de konut fiyatları düşüşünü 4. aya taşıdı! 


Geri Dön