27 / 04 / 2024

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geçtiğimiz günlerde resmen açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde Haziran ayında gerçekleştieilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azaldı ve 83 bin 636 şeklinde oldu. Konu ile ilgili olarak açıklanan rakamlara göre, söz kousu satışlar Ocak-Haziran döneminde de yüzde 22,1 oranında azalış gösterdi. Yine verilen detaylara göre sö konusu konut satışlarında mega kent İstanbul yüzde 16,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Resmi olarak açıklanan satış sayılarına göre mega kent İstanbul’u yüzde 8,8 pay ile başkent Ankara, yüzde 5,4 pay ile Antalya takip etti. Ayrıca sen boyunca konut satışlarında etkili olan düşüş ivmesi, böylece 2021 yılının Temmuz ayından bu yana da en sert gerilemeyi yaşamış oldu.

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

“YABANCIYA KONUT SATIŞI AZALMAYA DEVAM EDECEK”

Aktarılan detaylara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Haziran'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 69,6 oranında azalış gösterirken, konut satışları içinde payı yüzde 3,1 şeklinde oldu. Yabancılara yapılan konut satışları da 2023 yılının Haziran ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 69.6 azaldı ve 2 bin 625 şeklinde oldu. Yabancılar en çok tatilcilerin gözdesi Antalya’dan konut aldı. 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında çok ciddi bir azalma olduğuna değinen Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Koçak, “Bu yılın Haziran ayında, geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 70 daha az satış gerçekleşti. Bu senenin başından beri yabancıya satış sürekli azalma eğiliminde. Önümüzdeki dönemlerde de bu azalma sürecek” diye konuştu.


Geri Dön