28 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları düşüşünü 4. aya taşıdı! 

İngiltere'de konut fiyatları düşüşünü 4. aya taşıdı! 

Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatı Temmuz ayında aylık bazda yüzde 0,3 oranında geriledi ve fiyatlarda üst üste 4 ay düşüş görüldü.



Merakla beklenen Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda ise yüzde 2,4 azalış gösterdi.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Temmuz ayında görülen yüzde 0,3 oranında düşüşle, Birleşik Krallık'ta şu anda ortalama konut fiyatı 285 bin 44 sterlin şeklinde hesaplandı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird, resmi olarak açıklanan verilere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, ortalama konut fiyatlarının aylık bazda 1.000 sterlin azaldığını kaydederek, bunun üst üste 4. aylık gerileme olmasına rağmen, tüm aylık düşüşlerin yüzde 0,5'in altında olduğunu söyledi.

Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird yaptığı açıklamada fiyatların gerçekte son 6 ayda çok az değişiklik gösterdiğine değinerek, Temmuz ayında konut fiyatlarındaki yıllık düşüş hızının da yavaşladığını söyledi. Ayrıca Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird bu verilerin zorlu ekonomik koşullar karşısında konut piyasasının direnç sergilemeye devam ettiğini gösterdiğini de kaydetti.

Yaptığı açıklamada konut piyasasına ilişkin öngörülerin ülke ekonomisinin performansıyla yakından ilişkili olduğuna değinen Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird, maaşlardaki güçlü büyüme dahil olmak üzere birkaç faktörün destekleyici olduğunu da kaydetti.

İngiltere de konut fiyatları düşüşünü 4. aya taşıdı! 

İngiltere'de konut fiyatlarında 14 yılın en sert düşüşü yaşandı

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İngiltere’de konut fiyatlarının bu yılın temmuz ayında yüzde 3,8 azaldığı bildirildi. Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, İngiltere’de konut fiyatlarının 2023 yılının temmuz ayında yıllık bazda yüzde 3,8 azalma göstererek, 2009 yılının temmuz ayından bu yana en sert düşüşünü gösterdiği bildirildi.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgiye göre yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının 2023'ün temmuz ayında aylık bazda da yüzde 0,2 oranında azaldığı bildirilirken, yaşanan söz konusu bu artışla ülkede ortalama bir konutun fiyatının yaklaşık olarak 260 bin 828 sterlin seviyesine gerilediği kaydedildi.

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere'den oluyor!

İngiltere'de konut fiyatlarında 14 yılın en sert düşüşü!

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!


Geri Dön