28 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatlarında 14 yılın en sert düşüşü!

İngiltere'de konut fiyatlarında 14 yılın en sert düşüşü!

Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından yapılan son dakika açıklamasında İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin temmuz ayında yıllık bazda yüzde 3,8 azalarak 2009'dan  bu yana en sert düşüşünü kaydettiği bildirildi.



İngiltere’de konut fiyatlarının 2023 yılının temmuz ayında yüzde 3,8 azaldığı kaydedildi. Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin temmuz ayında yıllık bazda yüzde 3,8 azalarak 2009'un temmuz ayından bu yana en sert düşüşünü gösterdiği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin temmuz ayında aylık bazda da yüzde 0,2 oranında azaldığı kaydedilirken, söz konusu bu artışla İngiltere'de ortalama bir konutun fiyatının yaklaşık olarak 260 bin 828 sterlin seviyesine gerilediği bildirildi.

Paylaşılan detaylara göre, yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Nationwide Başekonomisti Robert Gardner, son aylarda politika faizlerinde meydana gelen artışların konut sahibi olma planı yapan tüketicilerin karar vermesini giderek daha da zor hale getirdiğini kaydetti.

Yine verilen bilgilere göre, İngiltere Merkez Bankası (BoE) enflasyonun Mayıs ayında yüzde 8,7 ile yapışkan kalmasından sonra 50 baz puan artışa giderek politika faizini yüzde 4,50'den yüzde 5'e çıkarmıştı.

Yine aktarılan detaylara göre piyasalar, İngiltere Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 5 seviyesinden yüzde 5,25'e çıkararak son 15 senenin en yüksek seviyesine yükseltmesini öngörüyor.

İngiltere de konut fiyatlarında 14 yılın en sert düşüşü!

Konut kredisi başvuruları Haziran'da 54 bin 700’e çıktı

İngiltere Merkez Bankası (BoE), İngiltere'de 2023 yılının Haziran ayında onaylanmış olan konut kredisi başvurularına ilişkin verileri resmen açıkladı.

Merakla beklenen bu rakamlara göre, onaylanmış olan konut kredisi başvurularının sayısı bu yılın Haziran ayında 54 bin 700’e yükseldi ve 2022 yılının Ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, İngiltere'de onaylanmış olan konut kredisi başvurularının sayısı geçtiğimiz Mayıs ayında 51 bin olarak açıklanmıştı.

Söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, diğer bir yandan geçtiğimiz aya göre Haziran ayında artış yaşanmış olmasına karşın, onaylanmış olan kresi başvuruları, geçen senenin aynı ayına kıyasla halen yüzde 15 daha düşük seviyelerde bulunuyor.

İngiltere’de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran'da 54 bin 700’e yükseldi!

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak


Geri Dön