29 / 04 / 2024

İngiltere’de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran'da 54 bin 700’e yükseldi!

İngiltere’de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran'da 54 bin 700’e yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran ayında 54 bin 700’e çıkarak 2022'nin ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerini gördü.



İngiltere Merkez Bankası (BoE), ülkede Haziran'da onaylanmış olan konut kredisi başvurularına ilişkin verileri resmen açıkladı.

Açıklanan söz konusu rakamlara göre, onaylanmış olan konut kredisi başvurularının sayısı Haziran ayında 54 bin 700’e çıkarak 2022'nin Ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerini görmüş oldu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, İngiltere'de onaylanmış olan konut kredisi başvurularının sayısı Mayıs ayında 51 bin şeklinde olmuştu.

Yine verilen detaylara göre, diğer bir taraftan bir önceki aya kıyasla Haziran ayında artış yaşanmış olmasına rağmen, onaylanmış olan konut kredisi başvuruları, geçen senenin aynı ayına kıyasla halen yüzde 15 daha düşük seviyelerde.

Söz konusu verilere ilişkin değerlendirmeler yapan Handelsbanken İngiltere ekonomisti Daniel Mahoney, 2023 yılının haziran ayı onaylanan konut kredisi başvurularının piyasanın esasında tahmin edilenden daha dirençli olduğunu gösterdiğini kaydetti.

İngiltere’de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran da 54 bin 700’e yükseldi!

Paylaşılan detaylara göre, muhasebe, vergi ve danışmanlık şirketi RMS UK Thomas Pugh da, “İngiltere Merkez Bankası’nın politika faizlerini artırmasının etkisiyle 2023 yılının Haziran ayında ortalama iki senelik sabit konut kredi faizi yüzde 6’nın üzerine çıktı.” diye konuştu.

Muhasebe, vergi ve danışmanlık şirketi RMS UK Thomas Pugh “Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 6’nın üzerine yükselmesi durumunda İngiltere’de konut fiyatlarında yaklaşık olarak yüzde 10 seviyesinde bir düşüşün gerçekleşmesini öngörüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

İngiltere Merkez Bankası, enflasyonun Mayıs ayında yüzde 8,7 ile yapışkan kalmasından sonra 50 baz puan artışa giderek politika faizini yüzde 4,50'den yüzde 5'e yükseltmişti.

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere göre ülkedeki evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Verilen detaylara göre, bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.


Geri Dön