28 / 04 / 2024

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere'den oluyor!

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere'den oluyor!

Bloomberg HT yayınına katılan Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel 100 ülkeden vatandaşlık alındığını belirterek, en çok çıkışın Çin, Hindistan ve İngiltere'den olduğunu, Türklerin Portekiz, Yunanistan, İspanya ve İtalya'yı tercih ettiğini açıkladı.



Ucuz finansman bulmak ve varlıklı aileleri ülke vatandaşı yapmak üzerine yaklaşık 30 tane aktif tercih edilen oturum ve yatırım programı olduğunu belirten Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, 100 ülkeden vatandaşlık alındığını, sektör büyüklüğünün dünya genelinde 30 milyar dolar civarında olduğunu ifade etti.

Bloomberg HT yayınına katılan Demirel, servet göçünün en çok hangi ülkelerden yapıldığını, hangi ülkelerin tercih edildiğine ilişkin açıklamalar yaptı.

Program tercihlerinin insanların varlıklarıyla doğru orantılı olduğunu belirten Demirel, "Seviye yükseldikçe opsiyonlar ve çeşitlilik fazlalaşıyor. Ancak burada temel motivasyon riskleri dağıtmak yani farklı ülkelerde vatandaşlık sahibi olup, farklı ülkelerin risklerinin içinde barınmak. Mesela insanlar finansman yatırımı yaparken bir finansal sepet yapıyorlar, farklı sektörlere yatırım yapanlar oluyor bunu da farklı ülkelerde yaşayarak yapıyorlar" şeklinde konuştu.

VİZE YERİNE OTURUM HAKKI!

Vize krizine dikkat çeken Demirel, birçok ihracatçının bu nedenle fuarlara, birçok sanatçının da konserlerine gidemediğini belirterek, "Ama sizin vizeniz olsa bile o ülkeye girememe ihtimali olabilir. Varlıklı aileler kendilerini bu riskten korumak için bir vatandaşlık ve oturum planlaması düzenliyorlar. Oturum hakkı vize hakkından daha güçlü bir hak, vatandaşlık hakkı ise çok daha güçlü bir hak. Oturum hakkı politik durumlardan ve kanunlardan etkilenerek iptal edilebiliyor. O yüzden çifte vatandaş olmak en güçlü pozisyon. Eğer vize başvurunuz reddedilirse oturum planlaması da yapamıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere den oluyor!

Toplumda sanki sadece Türkler böyle bir planlama yapıyor şeklinde bir algının yanlış olduğunu belirten Demirel, "Bir de yalnız gelişmekte olan ülkeler ilgileniyor, gelişenler yapmıyor yaklaşımı da doğru değil. Türkler’in bu programlara ilgi duymasının ilk nedeni vizesiz seyahat imkanı. İlk erişilen programlar ise Karayipler’de bulunan programlar. Buralarda belli bir bağış veya gayrimenkul alarak vatandaşlık elde edebiliyorsunuz. Avrupa’da Malta’da vatandaşlık alınabiliyor. Oturum programlarında da Türklerin en çok ilgi gösterdiği programlar Avrupa’da bulunanlar. Bunlarda da en popüler olan Portekiz, Yunanistan, İspanya, İtalya ve Malta gibi ülkeler" diye konuştu.


 


Geri Dön