28 / 04 / 2024

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.



İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, konut fiyatlarındaki düşüş Mayıs ayında yüzde 1,1 seviyesindeyken, Haziran ayında bu rakam yüzde 2,6 oldu.

Böylelikle Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatlarında Haziran ayında son 12 senenin en hızlı yıllık düşüşü görüldü.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ortalama konut fiyatları aylık bazda ise Haziran ayında yüzde 0,1 azaldı ve üst üste üç ay gerileme gösterdi.

Birleşik Krallık ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, ülkede ortalama bir konut fiyatı 285 bin 932 sterlin şeklinde olurken, söz konusu bu rakam fiyatların zirve yaptığı 2022 yılını Ağustos ayında 293 bin 992 sterlindi.

Ayrıca yeni yapılan konut fiyatları yıllık bazda yüzde 1,9 artış göstermesine rağmen, fiyatlardaki büyüme hızı son üç senenin en düşük seviyelerine indi.

Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird, resmi olarak açıklanan verilere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde, ortalama konut fiyatlarında Haziran ayında aylık bazda çok düşük bir gerileme görüldüğünü söyledi. İşte Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird'ın o açıklamaları...


Geri Dön