12 / 05 / 2024

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.



Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird, resmi olarak açıklanan verilere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde, ortalama konut fiyatlarında Haziran ayında aylık bazda çok düşük bir gerileme görüldüğünü söyledi. İşte Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird'ın o açıklamaları...

Birleşik Krallık ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird, resmi olarak açıklanan verilere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde, ortalama konut fiyatlarında Haziran ayında aylık bazda çok düşük bir gerileme görüldüğünü kaydederek, "Yıllık bazda ise 2011 yılının Haziran ayından beri yüzde 2,6, bir başka deyişle 7 bin 500 sterlin ile, en büyük düşüş görüldü. Açıklanan bu son rakamlar, ekonomik belirsizlik karşısında belli oranda bir istikrar olduğunu gösterirken, konut piyasası borçlanma maliyetlerindeki oynaklığa karşı hassas olmaya devam ediyor." dedi.

Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird açıklamasında İngiltere Merkez Bankası'nın geçen ayki 50 baz puanlık faiz artışının mortgage faizi oranlarında büyük bir sıçramaya sebep olduğunu da belirtti.

 

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran'da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!


Geri Dön