27 / 04 / 2024

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.



Koronavirüs salgını dünyayı ele geçirdi ve birçok koşulu değiştiren bir salgın hastalıktı. Pandemi sürecinde değişen koşullardan biri de çalışma koşullarıydı ve pek çok kurum ve kişiler evden çalışma stilini benimsedi. Meta, Apple ve Twitter gibi şirketler pandeminin sona ermesinden sonra çalışanlarını yeniden ofise çağırdı. Ancak bu 'yeni normal' olarak benimsendiği için bazı şirket ve çalışanlar evden çalışmaya devam ediyor. Sözcü'den aktarılan habere göre İngiltere'deki işletmelerin yüzde 33'ü evden çalışmayı benimsiyor. Ancak bu işletmeler artık çalışanlarının şehir ve ülke dışından da çalışmalarına izin veriyor. İngiltere'deki önemli danışmanlık firmalarından biri olan RSM UK, ortaya koyduğu rakamlarla evden çalışmayı uzun süredir benimsediklerini gösteriyor.

Şehir ve ülke dışından da çalışma izni 

Avrupa'daki firmaların yüzde 88'i çalışanlarına daha esnek iş koşulları sunmaya gayret ediyor. Zira bu firmalara göre çalışan sirkülasyonu zor bir unsur olarak kabul ediliyor. Çalışanlara daha esnek koşullar yaratarak iş devamlılığını kaliteli şekilde sürdürmek isteyen şirketler sadece evden çalışmaya izin vermiyor. Aynı zamanda çalışanlara şehir veya ülke dışından çalışmayı da sunarak daha da esnek imkanlar tanıyor.


Geri Dön