28 / 04 / 2024

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.



İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre, konut fiyatlarındaki düşüş yüzde 0,6 şeklinde revize edilirken, fiyatların Ekim ayında yüzde 1,2 gerilediği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre söz konusu bu düşüşle Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatı Ekim ayında 288 bin sterlin şeklinde hesaplanırken, bu rakam 12 ay önceki seviyenin 3 bin sterlin altında gerçekleşti.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre İngiltere'de ve Galler'de ortalama konut fiyatı Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,4 ve yüzde 3 azaldı, İskoçya'da da yüzde 0,2 yükseldi. Yine paylaşılan bilgilere göre Ekim ayına ilişkin verilerin henüz açıklanmadığı Kuzey İrlanda konut fiyatları temmuz-eylül dönemini kapsayan üç ayda yüzde 2,1 artış gösterdi.

Birleşik Krallık ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

Söz konusu rakamlara göre Londra, yüzde 3,6 ile konut fiyatlarında en büyük düşüşün görüldüğü bölge oldu.

Birleşik Krallık'ta konut kirası da Kasım ayında yıllık bazda yüzde 6,2 artış gösterdi.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan ONS Konut Piyasası Endeksi Yöneticisi Aimee North, verilere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde, ortalama konut fiyatlarındaki düşüşün Birleşik Krallık genelinde görüldüğünü kaydederek, Londra'da en hızlı gerilemenin kaydedildiğini belirtti.

Açıklamasında konut fiyatları düşerken kiraların yükseldiğini kaydeden ONS Konut Piyasası Endeksi Yöneticisi Aimee North, kiralarda kasımda yıllık bazda yeni bir rekor artış görüldüğünü de belirtti.

FİYATLAR BEKLENENDEN FAZLA DÜŞTÜ

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de emlak fiyatları normalden daha çok düştü. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre İngiltere'de yeni ilana çıkan müstakil konut ve daireler için ortalama satış fiyatları Aralık'ta yüzde 1,9 oranında düşüş göstererek yılın son ayındaki tarihi ortalama düşüşten daha fazla geriledi.

Emlak sitesi Rightmove tarafından açıklanan söz konusu rakamlara göre söz konusu veriler, fiyatların bir önceki yıla göre yüzde 1,1 daha düşük olduğunu ortaya çıkardı.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatları beklentilerden fazla düştü!

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!


Geri Dön