27 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,5 artış kaydettiği bildirildi.



İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından yapılan açıklamada, konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,5 arttığı, ortalama bir konut fiyatının 283 bin 615 sterline yükseldiği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarındaki artışın kronikleşen konut sıkıntısından kaynaklandığı kaydedildi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İngiltere, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile kıyaslandığında 1964'ten önce inşa edilmiş konutlarda en yüksek paya sahip.

Yine paylaşılan bilgilere göre ülkenin mevcut konut stokunun yaklaşık olarak yüzde 75’ini 1964 yılından önce yapılmış yapılar oluşturuyor.

İngiltere de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

KONUT SEKTÖRÜ KASIM AYINDA DARALDI

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan ve merakla beklenen resmi verilere göre, İngiltere'De inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri (PMI) verisi, 2023 yılının kasım ayında 46,3 olan beklentinin altında kalarak 45,5 seviyelerinde kaydedildi.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ülkede son üç aydır inşaat sektörü PMI verisi de daralışına devam etti.

Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bir önceki ayda (ekim) konut sektörü PMI verisi 45,6 şeklinde gerçekleşmişti.

Paylaşılan bilgilere göre Satın Alma Yöneticileri verilerinde 50 seviyesinin üstü sektör büyümesi, bu seviyenin altı da sektör daralması olarak yorumlanıyor.

Ayrıca S-P Global / CIPS’nin açıklamasına göre, ankete katılım sağlayanlar, konut geliştirme projelerindeki kesintiler ve olumsuz piyasa koşulları sebebiyle faaliyetlerinde genel bir yavaşlamanın görüldüğünü kaydetti.


İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARI YÜZDE 0,2 ARTMIŞTI

Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından yapılan açıklamada, söz konusu ülkede konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında aylık bazda yüzde 0, 2 artış kaydettiği kaydedilmişti.

Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre ülkede ekonomistlerin beklentisi konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,4 değer kaybetmesi yönündeydi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Nationwide açıklamasında, İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayı itibarıyla yıllık bazda ise yüzde 2 azaldığı belirtildi.

 

Buca Metrosu'nda tünel kazısı için geri sayım başladı!

Evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? Yeni yasaya İstanbul'dan ilk örnek geldi! 

Ev yatırımı mantıklı mı?


Geri Dön