27 / 04 / 2024

Ev yatırımı mantıklı mı?

Ev yatırımı mantıklı mı?

Deniz Jeoloğu ve Jeofizikçisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak sosyal medya hesabından konut yatırımına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İşte Yaltırak'ın o paylaşımı...



Konutta yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar konut fiyatlarının seyrine ilişkin gelişmeleri dikkatle takip ediyor.

Vatandaşlar bu şartlarda gayrimenkule yatırım yapmanın mantıklı olup olmadığını sorguluyorlar. Bu kapsamda bazı uzmanlar ev almanın kişisel ve finansal durumunuzla ilgili değerlendirmelere bağlı olarak mantıklı bir yatırım olabileceğini belirtiyor. 

Ayrıca ev sahibi olmanın birçok avantajından bahsedilebilir. Söz konusu avantajlar arasında kira muafiyeti, mülk değer artışı da yer alıyor.

Ev yatırımı mantıklı mı?

Konut yatırımına ilişkin bir açıklamada Deniz Jeoloğu ve Jeofizikçisi Cenk Yaltırak'tan geldi. Yaltırak sosyal medya hesabından konut yatırımına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İşte Yaltırak'ın o paylaşımı...

Ev yatırımı mantıklı mı?

"İstanbul' da bir evi olan ikinci ev kirası ile geçinenler varmış.  İki evin toplam değeri en kötü semtte 10 milyon eder.  Bu durumda olsam bir gün bile durmam, o evleri satarım, gider makul bir şehirde kendime ev alır, kalanını dövize yatırır,  her ay 1500 dolar ölene dek yerdim!"

Yaltırak'ın paylaşımına takipçilerinden ise ilginç yorumlar geldi...

Ev yatırımı mantıklı mı?

"İyi bir Jeolog olabilirsiniz ama çok kötü bir yatırımcısınız:))"

Ev yatırımı mantıklı mı?

"Enflasyon diye bir şey var, o evlerin parasi pul olur. 10-15 yildan sonrasini sefalet icinde yaşarsın"

Ev yatırımı mantıklı mı?

"Hocam, yani İstanbul’u boşaltın ona buna verin, diyorsunuz. Savaşlar sonrası 1924’de başlayan ilk mübadeleden sonra Balkanlar bile tamamen boşaltılmadı."

Ev yatırımı mantıklı mı?

"Artık kiralayacak eviniz yok, sattınız. Bir de son derece vasat bir şekilde hepsini dolara yatirdiniz, her ay kredi kartı ödemeleri için bozdurmaniz gerekecek ve bir miktar para kaybolacak. Bazı aylar dolar bile artmayacak, sırf zarar. Pek bı aylık gelir yok bu modelde."

TOKİ'den Edirnelilere yeni konut müjdesi!

İpotekli konut satışlarında sert düşüş!

Şantiyelerde kim, ne kadar kazanıyor?


Geri Dön