28 / 04 / 2024

İngiltere'de gayrimenkul fiyatları beklentilerden fazla düştü!

İngiltere'de gayrimenkul fiyatları beklentilerden fazla düştü!

Emlak sitesi Rightmove tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere'de emlak fiyatları normalden daha çok düşüş gösterdi. Söz konusu fiyatların 2024'te yüzde 1 daha düşebileceği kaydedildi.



Açıklanan resmi rakamlara göre İngiltere'de emlak fiyatları normalden daha çok düşüş gösterdi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İngiltere'de yeni ilana çıkan müstakil konut ve daireler için ortalama satış fiyatları aralık ayında yüzde 1,9 oranında düşüş göstererek senenin son ayındaki tarihi ortalama düşüşten daha fazla geriledi.

Emlak sitesi Rightmove tarafından açıklanan rakamlara göre söz konusu veriler, fiyatların bir önceki yıla göre yüzde 1,1 daha düşük olduğunu gösterdi.

Söz konusu bu zayıflık, mortgage kredisi veren Halifax ve Nationwide'ın geçtiğimiz iki hafta boyunca aylık fiyatlarda mütevazı artışlar gösteren ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarında geçtiğimiz sene yaşanan düşüşün dibe vurduğunu düşündüren verileriyle tezat oluşturuyor.

Rightmove direktörü Tim Bannister konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Senenin bu döneminde beklediğimiz olağan mevsimsel eğilimlerin ötesindeki fiyat düşüşleri, bazı yeni satıcıların rekabetçi fiyatlandırma konusunda acentelerin tavsiyelerine göre hareket etmeye devam ettiğine işaret ediyor" diye konuştu.

İngiltere de gayrimenkul fiyatları beklentilerden fazla düştü!

Yine paylaşılan bilgilere göre Rightmove, 2024'te konut fiyatlarının yüzde 1 daha düşebileceğini ve mortgage oranlarının artık zirveyi geçtiğine dair işaretlere rağmen satın alınabilirliğin hala gergin olduğunu kaydetti.

KONUT SEKTÖRÜ KASIM'DA DARALDI

S-P Global / CIPS tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanmış olan resmi verilere göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri (PMI) verisi, 2023 yılının kasım ayında 46,3 olan beklentinin altında kalarak 45,5 seviyelerinde kaydedildi.

Pek çok kişinin merak ettiği konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ülkede son üç aydır inşaat sektörü PMI verisi de daralışına devam etti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre bir önceki ayda (ekim) konut sektörü PMI verisi 45,6 olarak gerçekleşmişti.

Yine verilen detaylara göre Satın Alma Yöneticileri verilerinde 50 seviyesinin üstü sektör büyümesi, bu seviyenin altı da sektör daralması olarak yorumlanıyor.

Ayrıca S-P Global / CIPS’nin konu ile ilgili olarak açıklamasına göre, ankete katılanlar, konut geliştirme projelerindeki kesintiler ve olumsuz piyasa koşulları sebebiyle faaliyetlerinde genel bir yavaşlamanın görüldüğünü bildirdi.

 

Bunu yapanların hemen tapuya gitmesi gerekiyor! Ev sahipleri ve kiracılar sakın gözden kaçırmayın!

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük icradan satışı!


Geri Dön