28 / 04 / 2024

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...



S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre, İngiltere'De inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri (PMI) verisi, bu senenin kasım ayında 46,3 olan beklentinin altında kalarak 45,5 seviyesinde kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre ülkede son üç aydır inşaat sektörü PMI verisi de daralışına devam etti.

Verilen detaylara göre bir önceki ayda (ekim) konut sektörü PMI verisi 45,6 şeklinde gerçekleşmişti.

Satın Alma Yöneticileri verilerinde 50 seviyesinin üstü sektör büyümesi, bu seviyenin altı da sektör daralması şeklinde yorumlanıyor.

S-P Global / CIPS’nin açıklamasına göre, ankete katılanlar, konut geliştirme projelerindeki kesintiler ve olumsuz piyasa koşulları sebebiyle faaliyetlerinde genel bir yavaşlamanın görüldüğünü kaydetti.

İngiltere de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARI YÜZDE 0,2 ARTTI

Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında aylık bazda yüzde 0, 2 artış kaydettiği belirtildi.

Verilen bilgilere göre ülkede ekonomistlerin beklentisi konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,4 değer kaybetmesi şeklindeydi.

Yine paylaşılan bilgilere göre Nationwide açıklamasında, İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayı itibarıyla yıllık bazda ise yüzde 2 azaldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, İngiltere'de ortalama bir konutun fiyatının bu yılın Kasım'da yaklaşık olarak 258 bin 557 bin sterlin seviyesinde olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Nationwide Baş Ekonomisti Robert Gardner, İngiltere Merkez Bankasının (BoE) faiz politikasına ilişkin beklentilerde son dönemde yaşanan değişimin konut fiyatları üzerinde de etkili olduğunu kaydedildi.

Nationwide Baş Ekonomisti Robert Gardner açıklamasında “Ağustos ortasında yatırımcılar İngiltere Merkez Bankasının faiz oranlarını yüzde 6 civarında zirve seviyeye çıkarmasını ve sonrasında gelecek beş sene içerisinde sadece ılımlı bir şekilde yüzde 4 civarına indirmesini bekliyordu.” dedi.

Açıklamasında son dönemde bu beklentinin değiştiğini dile getiren  Nationwide Baş Ekonomisti Robert Gardner, “Kasım'ın sonuna gelindiğinde bu durum, oranların yüzde 5,25 ile şu anda zirveye ulaştığı ve önümüzdeki senelerde yüzde 3,5 civarına düşeceği yönünde bir beklentiye dönüştü.” dedi.
 

Fenercioğlu ve NEO Portföy'den arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

O ildeki 8 adet arazi 55 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!


Geri Dön