27 / 04 / 2024

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...



Muğla’nın turistik Bodrum ilçesi kaçak yapılaşmada hedef haline geldi. Belediye ve kurumlar tarafından yazılan milyonlarca ceza da kaçak yapılaşma sorununu çözmedi. 

Bodrum Belediyesi tarafından, son 4 senede kaçak yapılaşma ile verilen mücadelenin resmi rakamları açıklandı. 

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre; kaçak yapılaşmayla mücadele çerçevesinde tespit, suç duyuruları, mühürleme işlemleri, para cezaları ve yıkım kararları uygulandı. Son 4 senede 980 yıkım ile 6 bin 890 mühürleme işlemi gerçekleştirildi. 

Bodrum da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

18 MİLYON TL PARA CEZASI VERİLDİ 

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, 2019'da başlatılan kaçak yapılaşma ile mücadele çerçevesinde bugüne kadar 980 kaçak yapının yıkımı yapıldı. 

Ayrıca, 6 bin 890 yapıya mühürleme işlemi uygulandı ve 2 bin 772 dosya yıkım programına dahil edildi. Bunların yanı sıra Kasım ayı içinde ilgili yasal mevzuatlar gereği 18 milyon 545 bin 449 Türk Lirası para cezası da uygulandı. 

Devam eden çalışmalar çerçevesinde 2023'te bugüne kadar toplam 487 inşaat için yıkım kararı verildiği belirtildi. 

Ayrıca, 131 binaya yıkım kararı uygulanırken 2 bin 350 inşaat için de durdurma kararı alındı. Kasım'da ise 4 adet inşaat için yıkım kararı verildi, 18 adet bina için yıkım kararı uygulandı ve 125 adet de devam eden inşaat durduruldu. 

Bodrum da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE TAM GAZ 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşmayla mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu ve "Belediyemiz, kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmalarını hassasiyetle devam ettiriyor" dedi. 

Göreve geldikleri günden bu yana kentin geleceğini koruyabilmek için kararlılıkla mücadele ettiklerinin altının çizen Ahmet Aras, açıklamasında "Ekiplerimiz tarafından verilen yıkım kararları, hukuki süreçlere uygun bir şekilde yerine getiriliyor. İlk günden itibaren bu mücadeleye devam eden tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

Aras, açıklamasını, mücadelerini sürdüreceklerini belirterek tamamladı. 

Avrupa’da neden büyük deprem olmuyor?

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: Arsa ve tarla yatırımı! 


Geri Dön