30 / 06 / 2024

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.



National Association of Realtors (NAR), 2023 yılının mayıs ayına ilişkin bekleyen konut satışları endeksini resmen açıkladı.

Açıklanan bu rakamlara göre, ABD’de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 düşüşle 76,5 değerinde gerçekleşti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, piyasa beklentileri söz konusu verinin yüzde 0,2 artması şeklindeydi Bekleyen konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 azalışla 78,6 şeklinde olmuştu.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

YÜZDE 22,2’LİK DÜŞÜŞ

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları, Mayıs ayında  yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, yavaş bekleyen konut satışlarına rağmen konut piyasasının dirençli olduğunu kaydederek, “Konut envanterindeki eksiklik konut talebinin tam olarak gerçekleşmesini engellemeye devam ediyor.” değerlendirmesini yaptı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, konut üretiminin artmasının cesaret verici olduğuna fakat yeni inşaatlardan gelen arzın zaman aldığına ve yetersiz kaldığına da değinen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, geçici vergi teşvik önlemleriyle mevcut ev envanterini artırmaya daha fazla odaklanılması gerektiğini kaydetti.

Paylaşılan detaylara göre, ABD’de bekleyen konut satışları verisi, satılmış ve üzerinde anlaşma imzalanmış fakat kapanış işlemlerinin bitmemesi sebebiyle beklemekte olan konut sayısındaki değişimi de gösteriyor. 


Geri Dön