30 / 04 / 2024

TMO'nun ucuz fiyat politikasına rağmen Rize'de ekmeğe büyük zam geldi! 3 liradan satılıyordu

TMO'nun ucuz fiyat politikasına rağmen Rize'de ekmeğe büyük zam geldi! 3 liradan satılıyordu

Rize'de 210 gramı 3 liradan satılan ekmeğe zam geldi. Fırıncılar artan un maliyetlerini gerekçe gösterdi. Zammın mecburen yapıldığı ifade edildi. Toprak Mahsülleri Ofisi Ağustos ayı sonuna kadar piyasaya indirimli un tedarik edeceğini açıklamıştı.



Toprak Mahsülleri Ofisi'nin un tedarikçilerine regülasyon politikası gereği ucuz fiyattan un satacağını açıklamasına rağmen ekmeğe zam haberi geldi. Zam sonrası 3 liralık ekmeğin 5 liraya satılacağını öğrenen vatandaş şaşkına döndü.

Rize Fırıncılar Odası Başkanı ekmeğe uygulanacak zamma gerekçe olarak artan maliyetleri gösterdi.

TMO’nun un regülasyonu kapsamında 2021 Eylül ayından itibaren uyguladığı ucuz buğday satışı, 31 Mayıs itibariyle sona ermişti. Toprak Mahsulleri Ofisi, haziran, temmuz ve ağustos aylarında da un sanayicilerine ucuz buğday temin etmeye devam edeceğini duyurmuştu.

TMO, mayıs ayında un regülasyonu kapsamında ucuz buğdayı sanayiciye 3 bin 460 TL ile 3 bin 575 TL/ton arasında satıyordu. TMO un sanayicilerine 50 kiloluk unu 260 liradan fırıncılara satmaları taahhüdüyle ucuz buğday satışı yapıyordu. 

 TMO nun ucuz fiyat politikasına rağmen Rize de ekmeğe büyük zam geldi! 3 liradan satılıyordu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön