28 / 04 / 2024

Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın son bloğu da yıkıldı!

Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın son bloğu da yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi bölgede devam ederken enkaz kaldırma işlemleri hızşa devam ediyor. Yüzlerce kişiye mezar olan 250 konutluk Rönesans Rezidans'ın son blogu da yıkıldı.



6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 il ağır hasar almıştı. Resmi verilere göre 50 binden fazla vatandaş yaşamını yitiren depremin bölgedeki ağır etkisi sürerken yaşamın normale dönmesi için çalışmalar da hızla devam ediyor.

Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans ın son bloğu da yıkıldı!

HATAY'DAKİ RÖNESANS REZİDANS'IN SON BLOĞU YIKILDI!

Depremde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da enkaz kaldırma çalışmalarında, yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans’ın son bloğu da ekipler tarafından yıkıldı.

Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’nde 2013 yılında tamamlandıktan sonra daireleri, ‘Cennetten bir köşe’ sloganıyla satılan Rönesans Rezidans’ın A bloğu depremde yıkılmıştı. Yan tarafına yıkılan rezidansın enkazı altında yüzlerce kişi hayatını kaybederken yüzlerce bir çok kişini ise enkazına ulaşılamadı.

Rezidansın ayakta kalan ve ağır hasar alan B bloğu ise ekiplerin başarılı çalışmasıyla yıkıldı. Rezidansın ayakta kalan bloğunun da yıkılmasıyla bölge tarlayı andıran bir görüntüye büründü.

Yıkımın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini dile getiren Hüseyin Yeter, “Burası Hatay Antakya Ekinci Mahallesi’nde bulunan Rönesans Rezidans. Burada bine yakın kişi hayatını kaybetti. Bizim operatörümüz kalan bloğun yıkımını yaptı.

Önce makasla kolonları kesti daha sonra ekskavatör ile sallayıp binayı düşürdü. Başarılı bir yıkım oldu. Bu yıktığımız bloğun hasar almasının sebebi diğer bloğun üzerine devrilmesi. Biz de kalan bloğu başarılı bir şekilde yıktık. B bloğun beton kalitesi daha iyi. A blok ise kalıp çakma hatasından dolayı yıkılmış. Statik bir hata doğrusu, bunu gözlemledik” dedi.

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Hatay'da 4 sanayi sitesinin inşaatı tam gaz! Kente 379 adet yeni iş yeri kazandırılacak!

Hatay'da 30 bin 749 kalıcı konutun inşaatı tam gaz!

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Geri Dön