29 / 04 / 2024

Hatay'da 4 sanayi sitesinin inşaatı tam gaz! Kente 379 adet yeni iş yeri kazandırılacak!

Hatay'da 4 sanayi sitesinin inşaatı tam gaz! Kente 379 adet yeni iş yeri kazandırılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da çalışmaları devam eden 4 sanayi sitesini en kısa sürede tamamlayarak 379 yeni iş yerini kente kazandıracaklarını bildirdi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hatay'daki programı kapsamında Hatay Valiliği'ni ziyaret etti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, daha sonrasında Afet Koordinasyon Merkezi'nde Vali Mustafa Masatlı ve diğer yetkililerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şehirdeki çalışmalar hakkında bazı bilgiler aldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, burada yaptığı açıklamasında, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendiren depremler sebebiyle Hatay'ın büyük yıkım yaşadığını, devletin ilk andan itibaren seferberlik içerisinde olduğuna değindi.

Yaptığı açıklamada asrın felaketi olarak nitelendirilen afetten etkilenmiş olan şehirleri ayağa kaldırmayı hedeflediklerini kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada şehirlerin ekonomisini eski günlere döndürmek, üretim ve rekabetçiliklerini yeniden kazandırmanın temel gayeleri olduğunu söyledi. Açıklamasında bu sebeple çok boyutlu bir çalışma yürüttüklarini kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yatırım teşvikleri, OSB'ler, KOBİ'ler ve bölgesel katkı projeleri çalışmalarımızın dört ana unsuru. Yatırımların hız kesmemesi, zarar görmüş olan yatırımların hızlıca yerine konulması, özel destek programlarımızda daha hızlı gerçekleşecek." dedi.

Hatay da 4 sanayi sitesinin inşaatı tam gaz! Kente 379 adet yeni iş yeri kazandırılacak!

Bakan Kacır açıklamasında depremden en çok etkilenen tüm şehir ve ilçelerde yapılacak olan yatırımlara, ekstra faiz ve kar payı desteği uygulaması da içeren 6. Bölge Teşvikleri'nin sağlandığını kaydederek, bazı önemli açıklamalar yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada, yatırımcılara en kapsamlı teşvik paketlerini Hatay'da ve deprem bölgesinde sunduklarını söyledi. Bakan Kacır ayrıca açıklamasında toplamda 3 bin 397 kişiye istihdam sağlayacak ve sabit yatırım tutarı 13 milyar TL'yi aşan 91 yatırıma Hatay'da cazibe merkezi programlarında yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini söyledi.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem sebebiyle yatırım süreci aksayan yatırımcıları mağdur etmemek için, Hatay'da yapılması hedeflenen yatırımlar için düzenlenen 335 yatırım teşvik belgesinin süresini talep almaksızın 3 yıl uzattıklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yatırım programında bulunan ve çalışmaları hız kesmeden sürren 4 sanayi sitesini de en kısa zamanda tamamlayarak 379 adet yeni iş yerini şehrimize kazandırmış olacaklarını söyledi.

Bakan Kacır açıklamasında ayrıca sadece bu 4 sanayi sitesinin toplam proje tutarı 4 milyar 300 milyon TL olduğunu söyledi.

SON DAKİKA! Az önce deprem oldu!

Osmaniye'de 4 bin, Adana'da 1682 deprem konutunun inşaat tam gaz!

Depremzede esnafa 4,1 milyar TL'lik kredi kullandırıldı!


Geri Dön