28 / 04 / 2024

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.



Anadolu Ajansı'nın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 6. ayı kapsamında afetten etkilenmiş olan şehirlerde başlatılmış olan çalışmalara yönelik hazırladığı, 6 Ağustos 2023 tarihine kadar sürecek haber dosyasının ilk kısmında Hatay'ın kırsal mahallerindeki konut inşaatları masaya yatırıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, "Asrın felaketi"nde çok katlı yapıların dışında Hatay'ın kırsal mahallelerindeki bazı konutlar da yıkıldı, hasar gören binalar da oldu.

Paylaşılan detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bu bölgelerdeki depremzedeler için köy tipi evler inşa edilmesine karar verildi.

Aktarılan detaylara göre, söz konusu ihale sürecinden sonra yüklenici firma tarafından şehir genelinde toplamda 2 bin 283 köy konutunun inşaat çalışmaları başladı.

Paylaşılan detaylara göre bu tip konutların yapımının devam ettiği Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde, 17 Nisan 2023 tarihinde temelleri atılmış olan 47 evin 25'inde kaba inşaatı da tamamlandı.

Yine verilen bilgilere göre, tek katlı, 124 metrekare, 3 oda 1 salon olarak inşa edilen konutlar, ince işçilik ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasından sonra hak sahiplerine teslim edilecek.

Hatay daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

46 kırsal mahalleye toplam 2 bin 283 konut

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Anadolu Ajansı muhabirine, depremden sonra şehir merkezi ve kırsal mahallelerin ayağa kaldırılması amacıyla yoğun bir çalışma başlattıklarını kaydetmişti.

Yine verilen detaylara göre, kırsal mahalleler için başlatılan çalışmalara değinen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Şehir genelinde kırsal yaşamı canlandırarak tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin kesintisiz olarak devam etmesi için toplamda 46 kırsal mahallede 2 bin 283 konutun inşaat çalışmalarına başlandı. Söz konusu bu çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca ağır ve orta hasarlı binaların da yıkım işlemleri aralıksız olarak sürüyor." dedi.

Depreme dayanıklı ve yöresel mimariye uygun inşa ediliyor

Yine paylaşılan detaylara göre, Babatorun Mahallesi'nde yer alan köy konutlarının yapımında çalışan inşaat mühendisi Esra Abdulganioğlu da yaptığı açıklamada toplamda 47 konutun inşaatının devam ettiğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada söz konusu konutların tamamlanması amacıyla hızlı bir biçimde çalıştıklarına değinen inşaat mühendisi Esra Abdulganioğlu, şunları kaydetti: "25 konutun sonuna geldik. Diğer 22 tanesinin de kaba inşaatı sürüyor. Konutlarımız 3 oda 1 salon ve 124 metrekare şeklinde tasarlandı." 

SON DAKİKA! Deprem bölgesinde yine deprem oldu!

Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş'a 112 bin 414 deprem konutu yapılacak!

Kandilli Rasathanesi ve AFAD duyurdu: Düzce'de korkutan deprem! Büyüklüğü...


Geri Dön