28 / 04 / 2024

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek!

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felakei olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Hatay'da, Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felakei olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki depremzedeler için hayata geçirilen toplamda 2 bin 242 konutun ilk etabı kasım ayı sonunda sahiplerine teslim edilecek.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, afetten etkilenen şehirde bir taraftan ağır hasarlı yapıların yıkımı ve enkaz kaldırma işlemleri devam ederken diğer tarafta da hem kalıcı konutlar hem de kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar için köy tipi afet evleri yapılıyor.

Paylaşılan bilgilere göre, kırsaldaki depremzedeler için Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından toplamda 14 ilçede belirlenmiş olan alanlarda inşa edilmesi için toplamda 6 bin 847 köy evinin ihalesi yapıldı. Aktarılan bilgilere göre 2 bin 242'sinin inşasına başlanmış olan söz konusu bu konutların ilk etaplarının yapımının kasım ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor

Yine paylaşılan bilgilere göre, depreme dayanıklı 3 oda 1 salon olarak tek kat, arazinin yapısına göre bazı mahallelerde ise 2 kat şeklinde projelendirilmiş olan köy evleri, kasım ayının sonundan itibaren afetzedeleri ağırlayacak.

Hatay da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım da teslim edilecek!

YAPIM ÇALIŞMALARI SON SÜRAT SÜRÜYOR

Paylaşılan detaylara göre, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Hatay'ın yeniden inşası için durmadan çalıştıklarını dile getirdi.

Verilen bilgilere göre, bu kapsamda depremzedelerin özellikle bir an önce konutlarına kavuşması amacıyla çalışmaların titizlikle sürdüğüne değinen Hatay Valisi Mustafa Masatlı 6 Şubat ve devamındaki depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla projelendirilmiş olan ve ivedi şekilde tamamlanması için belli bir takvime bağlanan, depreme dirençli köy tipi afet evleri yapımının şehir genelinde büyük bir hızla sürdüğünü söyledi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı açıklamasında Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilen köy evi sayısının 6 bin 847 olduğunu söyledi.

14 ilçede 2 bin 242'sinin inşasına başlanmış olduğunu söyleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ilk etaptaki evlerin kasım ayı sonuna kadar teslim edileceğini söyledi.

İzmir Gaziemir'e 483 konutluk yeni proje geliyor!

THY'den ucuz bilet kampanyası fiyatlar 599 liradan başlıyor!

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Büyük depremler yine olacak! Deprem uzmanı 3 madde ile açıkladı! Son dakika! 

 


Geri Dön