28 / 04 / 2024

Karasu Nehri üzerine inşa edilen köprü Haziran ayında ulaşıma açılacak!

Karasu Nehri üzerine inşa edilen köprü Haziran ayında ulaşıma açılacak!

Erzincanlı hayırsever iş adamı Celal Toraman tarafından yaptırılan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesinde yaklaşık 1 milyon lira harcanarak Karasu Nehri üzerine inşa edilen köprünün Haziran ayında ulaşıma açılması planlanıyor...



Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesinde yaklaşık 1 milyon lira harcanarak Karasu Nehri üzerine inşa edilen köprünün haziran ayında ulaşıma açılması planlanıyor.


Erzincanlı hayırsever iş adamı Celal Toraman tarafından yaptırılan ve bağlantı yollarının yapılamaması nedeniyle 2012 yılından bu yana hizmete açılamayan köprünün ulaşıma açılması bekleniyor.


Bağlantı yolları yapılan, 92 metre uzunluğunda, 6,8 metre genişliğindeki Gül-Celal Toraman Köprüsü'nün haziran ayında ulaşıma açılması planlanıyor. 


Büyükbaş hayvanlarını önceki yıllarda nehrin karşı yakasındaki meralara otlatmak üzere götürürken zorlanan yöre halkı ve çobanlar, resmi açılışı yapılmamasına rağmen kullanıma hazır olan köprüden hayvanlarını rahat şekilde geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Karasu Nehri'nin azgın sularından artık günde 2 kez geçmek zorunda kalmayan vatandaşlar ve çobanlar, hayırsever iş adamı Toraman'a teşekkür ediyor.


Altınbaşak beldesine bağlı Büyükkadağan mahallesinin muhtarı Ahmet Taşpolat, "Hayvanlarımız, Karasu Nehri'nden geçiyordu. Yılda 15-20 civarında hayvanımız telef oluyordu. Hayırsever vatandaşımız Celal Toraman sayesinde köprümüzün 2011 yılında yapımına başlandı. Resmi açılışımız, bu yıl haziran ayında yapılacak. Şu anda köprüden geçici olarak hayvanlarımız geçiyor, mağduriyetimiz önlenmiştir, kendisine teşekkür ediyoruz. 470'e yakın büyükbaş hayvanımız var. Her yıl 20 baş hayvanımız telef oluyordu, hayvanlarımız bu yıl sağ salim köprüden geçip geliyor, meramızda otlayıp geliyor" diye konuştu.


Yörede yaşayan Mehmet Canpolat ise "Her yıl 10-20 hayvanımız telef oluyordu. Bu yıl o sıkıntımız ortadan kalktı, Köprüyü yaptırandan Allah razı olsun" dedi.


Beldenin çobanı Ahmet İlter de "Çocuklarımızla beraber, hayvanlarla sudan geçiyorduk. Önce hayvanları suya sokuyorduk, sonra biz geçiyorduk. Hayvanlarımız telef oluyordu. Akşam da meradan gelirken çoluk çocuğumuzla sudan geçiyorduk. Biz de tehlike altındaydık. Allah bu köprüyü yapandan razı olsun" ifadesini kullandı.


Altınbaşak beldesinde vatandaşların, büyükbaş hayvanlarını nehirden karşı meraya geçirirken zorlandığını öğrenen Erzincanlı hayırsever iş adamı Celal Toraman, bölgeye köprü yaptırmak için 2011 yılında çalışma başlatmıştı. Temeli 23 Haziran 2011'de atılan köprünün yapımı kısa sürede tamamlanmıştı. 



AA


Geri Dön