27 / 04 / 2024

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.



6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra depremlerden etkilenen 11 kentte deprem konutlarının inşası devam ediyor. 

Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

MALATYA'YA 310 PREFABRİK EV YAPILACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İsviçre merkezli bir finans kuruluşu arasında merkez Battalgazi'de depremzedeler için hayata geçirilecek 310 hafif çelik prefabrik konut için protokol imzalandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İsviçre merkezli finans kuruluşu ile yaptıkları görüşmeler neticesi Çamurlu Mahallesi'ne 310 konut yapılarak depremzedelere teslim edileceğini söyledi.

 Son dakika: Malatya da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

"Konutlar çelikle yapılacağı için dayanıklı olacak. Biz sözleşme gereği su, kanalizasyon gibi altyapılarının yanında, su basmanı diye tabir ettiğimiz kısımları tamamlayacağız. Daha sonra ilgili müellif firma konutların çelik konstrüksiyonunu sağlayacak ve 2 ay gibi kısa bir zaman içinde de teslim edecek. Biz 15 gün içinde altyapısını tamamlayacağız. Akabinde ilgili firma önce örnek konutunu, daha sonra geri kalan konutları hızlı bir şekilde yapacak."

HATAY'IN 13 İLÇESİNE 2 BİN 355 KÖY EVİ

Depremlerin yıkıma yol açtığı Hatay'ın 13 ilçesinde ihalesi gerçekleştirilen 5 bin 584 köy tipi afet konutundan 2 bin 355'inin inşası devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce çalışmalar yapılıyor.

 Son dakika: Malatya da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Arsuz ilçesindeki konutları inceleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay'da çok sayıda yapının depremlerde büyük hasar gördüğünü ya da yıkıldığını söyledi.

Hatay'ın 13 ilçesinde ihale edilen köy tipi afet konutu sayısının 5 bin 584 olduğunu, bu konutlardan 2 bin 355'inin yer teslimi yapılarak inşaatına başlandığını kaydeden Masatlı, "Şu ana kadar 56 konutumuzu teslim ettik. Bu ay içinde de inşallah 144 konutumuzu da vatandaşlarımızın iskanına sunacağız." diye konuştu.

Miras paylaşımları nasıl yapılır? Amcadan yeğene miras kalırsa süreç nasıl işler?

Ankara'da satılık 3 arsa! 36 bin TL'den başlayan fiyatlarla!


Geri Dön