28 / 04 / 2024

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı açıklamada, Pendik'te son 10 senede tam 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldığını söyledi.



Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, riskli binaları yenilediklerini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm projelerinde özellikle altyapı çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili Pendik'te hem plan hem de imar uygulamalarının gerçekleştirildiğini ve söz konusu bu plan çalışmalarının yüzde 95'lik kısmının tamamlandığını belirten Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Son 10 sene içerisinde yaklaşık olarak 5 bin binanın yıkımını yaptık ve söz konusu bu binaların yerine de toplam 6 bin yeni bina yapılmasına katkı sağladık. Ancak yine de mega kent İstanbul'da bunların yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Özellikle 1999 yılında gerçekleşen depreminden önce inşa edilen yapılan çok büyük bir bölümünün teknik olarak riskli yapı olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Pendik te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Paylaşılan detaylara göre, Pendik Belediye Başkanı Cin, ilçede şu anda toplamda 342 bin bağımsız bölümün bulunduğunu, ve bu bağımsız bölümlerin yüzde 52'lik kısmının 1999 depreminden sonra, yüzde 48'inin de 1999 depreminden önce yapıldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada 1999 yılı öncesi inşa edilen binaların plan çalışmalarının bittiğine değinen Cin, bunların dönüştürülmesi çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Orta ve Dumlupınar mahallelerinde yaklaşık olarak 1 milyon 50 bin metrekare alanın rezerv alan ilan edilmesinin de tamamlandığına değinerek ilk etap çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Açıklamasında bu 1 milyon 50 bin metrekarenin 142 bin metrekaresinde şu anda birinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını söyleyen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Eski (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği) Bakan Murat Kurum'un katılımıyla burada bir temel atma töreni yaptıklarını kaydetti.

Açıklamasında bu bölgede hafriyat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, 18 ayda buranın bitirilip vatandaşlarımıza bu mekanların verilmesi sağlanmış olacağını kaydetti.

Yaptığı açıklamada bunun yanında Ertuğrul Gazi Mahallesi şeklinde isimlendirdikleri planlarda, 4-5 mahalleyi yakından ilgilendiren yaklaşık olarak 2 milyon 350 metrekarelik alanda da plan çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Uygulama çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Orayı da çok kısa bir zaman içinde bitirip 
Bakanlık, büyükşehir ve ilçe belediyesi ile koordineli çalışılmasının önemli olduğunu söyleyen Ahmet Cin  bunun sağlanamaması durumunda sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

Pendik te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Pendik'te 1452 bağımsız bölümlü 448 yapı yıkıldı

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Orta-Dumlupınar Mahalleleri Riskli Alanı 1. Etap çalışmalarına devam eden belediye, 142 bin 600 metrekare alandaki çalışma kapsamında 1452 bağımsız bölüme tekabül eden 448 binanın yıkım işlemi tamamladı.

Yine paylaşılan detaylara göre, bu kapsamda, toplamda 1826 konut ve 255 dükkan olmak üzere 2 bin 81 bağımsız bölümün inşasının yapılması da planlanıyor.

Ayrıca ilçede çalışmalar "yerinde dönüşüm" modeli ile gerçekleştirilirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının verdiği yetki ile hak sahiplerine kira yardımları veriliyor.

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!


Geri Dön