28 / 04 / 2024

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.



Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri arasında yer alan Kenan Orhan, başlatılacağı söylenen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesinin Karşıyaka Mezarlığının güneyi ve doğusunda yer alan Çiğdemtepe, Yukarı Yahyalar ve Avcılar mahallelerinden oluştuğunu kaydetti.

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Yaptığı açıklamada söz konusu bu kentsel dönüşüm projesiin başlaması için bölgedeki gecekonduların 15 sene kadar önce yıkıldığını, vatandaşların kiralık evlere taşındığını ve kiraların yükselmesi ile konutlarını geçindiremez hale geldiğini belirten Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri arasında yer alan Kenan Orhan burada yaşayan insanların çoğunun emekli olduğunu ve 7 bin 500 Türk Lirası emekli maaşı aldıklarını söyleyerek, "Bunu kiraya mı versin, geçinsin mi, ne yapsın?" dedi.

Açıklamasında söz konusu mağduriyetin çok büyük olduğunu söyleyen Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri arasında yer alan Kenan Orhan, esas sıkıntının belediyenin altyapıyı yapmaması olduğunu ve altyapının olmadığı yere müteahhitin girmediğini söyledi.

Kenan Orhan ayrıca açıklamasında belediyenin müteahhit bulmak gibi bir görevi olmadığını fakat üstüne düşen altyapı, sosyal donatı gibi çalışmaları yapması gerektiğini de kaydetti.

- "Mahalleliyle istişare edilmedi"

Kenan Orhan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada toplamda 3 mahallede yaklaşık olarak 1.500 hanenin senelerdir aynı sıkıntıyı çektiğini kaydederek, mahalleliyle istişare edilmesi gerektiğini söyledi.

- "Yakın zamanda uzlaşma ofisi kurulacak"

Anadolu Ajansı'nın söz konusu dönüşüm projesi ile ilgili olarak sorularını cevaplayan Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, söz konusu mahallelerde arsası olmayanın "hak sahibi" de olamayacağını söyledi.

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu açıklamasında burada 850 gecekondu sahibine arsa rayiç değeri üzerinden 90-100 metrekare arsayı 40-45 bin TL'ye 24 ay taksitle verdiklerini söyleyerek, "Zamanında burda roturmuş ama bir metrekare bile arsası yok, hak kaybına uğramasın istedik." dedi.

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu açıklamasında söz konusu proje yerinde uzlaşma görüşmelerini başlattıklarını belirterek, "Kısa zaman içinde burada temel atacağız. Yakın zamanda da bir uzlaşma ofisi kurulacak." dedi.
 

Mesa Panorama Maltepe'de peşinat 2024'e ertelendi! 

Selvi Park Evleri satışta: Yeni proje!

Mood Altınok satışta! Mood Altınok daire fiyatları ne kadar?


Geri Dön