20 / 05 / 2024

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılmaları kiracılar için oldukça sıkıntılı ve yüksek maliyetli bir durum olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemeyen kiracıların tedbirli davranmaları durumunda evden çıkarılmaları neredeyse imkansız bir durum olmaktadır.



Kiracılar ile ev sahipleri son iki senedir kiracının evden çıkarılması meselesi nedeni ile bir gündem oluşturmaktalar. Ev sahipleri her sene kiracı değiştirip fazla kira gelirleri elde etmek istiyorlar. Kiracılar için ise bu durum çok külfetli oluyor. Bir kiracı ev değiştirmek zorunda kaldığında taşınma masrafı, yeni ev için depozito, abonelik depozitoları ve bunun gibi harcamalarla 100 bin TL’yi aşacak masraflar ile karşılaşıyorlar. Bu durum ile karşı karşıya kalmamak için ise kiracıların çok tedbirli olmaları da gerekmektedir.

EV SAHİBİ HANGİ DURUMDA KİRACIYI EVDEN ÇIKARABİLİR?

Ev sahibinin kiracıları evden çıkarmalarını zorlaştırmak bizzat kiracının elinde bulunan bir imkan. Öncelikle kira ödemeleri bir gün bile geciktirilmeden kuruşu kuruşuna eksiksiz bie biçimde yapılmalı. Bunu yapan kiracıyı ev sahibi evden çıkarmak için oldukça zahmet çekebilir. Fakat sadece kira ödemelerini zamanında yaparak kiralık evde kalmanın imkanı yoktur.

usakgundem.com'da yer alan içerik kapsamında; Kiracılar kiralamış oldukları eve özenli bir şekilde bakmalıdırlar. Bu özen ile bakma meselesi farklı açılardan değerlendiriliyor. Evin içini kiracı hor kullanmamalı ve sahip çıkmalı ama özenle bakmak sadece bu değil. Kiracının ev sahibine ve yakınlarına saygılı davranması da, komşularla iyi geçinmesi de bu özenle bakma tanımı içerisinde yer almaktadır. Bundan dolayı bu konularda da üst seviyede dikkat edilmelidir.

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracıların yapmaları gereken diğer bir konu da aidat ödemelerini aksatmamalarıdır. Aidat da tıpkı kira ödemesi gibidir ve ödenmemesi durumunda ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma hakkı ortaya çıkacaktır. Bunu da engellemenin yolu düzenli bir şekilde aidat ödemelerini yapmak ve geciktirmemektir.

Tüm bunları yapan kiracıları ev sahipleri genellikle evden çıkaramazlar. Ancak bazı özel durumlarda kiracılar evden çıkmak zorunda kalabilirler. Evin ev sahibine ihtiyacı olması, evin kentsel dönüşüme girmesi, evde esaslı tadilat yapılması gibi gerekçelerle kiracılar için tahliye kararı alınabilir.

Kiracılar dikkat! Kiracılar tadilat yaptığı zaman masrafı kiradan düşebilir mi?

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Ev sahipleri, evi göstermeyen kiracı hakkında nasıl bir işlem yapmalı? Kiracılara ceza verilir mi?

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!


Geri Dön