08 / 07 / 2024

İnşaatlara denetim

İnşaatlara denetim

Çevre düzenlemesi konusunda denetime tabii tutulan inşaatlarda; yol ve kaldırım işgalleri konusunda önemli uyarılar yapılarak, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda inşaatlarda çalışma sürelerine uyulması konusunda hatırlatma yapılıyor.

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi  ile inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatların belediyelerce denetim yapılması planlanıyor. 

Beton kalitesi karekod ile takip edilecek!

İnşaatlara dökülen taze betonların içine çip atılarak başlatılan beton takip sisteminde, mikserlere karekodlu beton irsaliyesi ve etiket uygulaması yakın zamanda hayata geçiyor.

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Belya Ergün tarafından kuruldu.

Elazığ'da yıkılan binaların yapı denetim süreci meclis gündeminde!

Elazığ depreminde yıkılan binaların yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ataşehir Belediyesi’nin gecekondu fonu hesabından aidat mı ödendi?

Sayıştay’ın, 2018 denetim raporunda Ataşehir Belediyesi’nin, gecekondu fonu hesabından 1 milyon 516 bin liranın ise Atapark Konutları aidat ödemeleri için kullanıldığı belirtildi...

İnşaat sektöründe denetim eksiklikleri var!

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan yaptığı açıklamada,"İnşaatta denetim konusunda ciddi eksikler var. Sadece teşvikle işler düzelmez. Yanlış yapanın cezalandırılması lazım." şeklinde konuştu.

Yayla İnşaat 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Yayla Enerji üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. altı aylık ara hesap dönemine ait özet Edip tablolar ve dipnotlar ile sınırlı denetim raporu, sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu yayınladı.

Özderici GYO yönetim kurulu adaylarını ve denetim kuruluşunu seçiyor!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Özderici GYO yönetim kurulu adaylarını ve denetim kuruluşunu seçiyor.

Gökaydın Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Gökaydın Yapı Denetim Limited Şirketi Said 50 bin TL sermaye ile bugün Can Yılmaz tarafından kuruldu.

Yeşil GYO 2017'ye ait 6 aylık finansal tablosunu yayınladı!

Yeşil GYO 1 Ocak 2017 ile 30 Haziran 2017 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve sınırlı denetim raporunu yayınladı.

İnşaatlara denetim Haberi

İnşaatlara denetim

Çevre düzenlemesi konusunda denetime tabii tutulan inşaatlarda; yol ve kaldırım işgalleri konusunda önemli uyarılar yapılarak, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda inşaatlarda çalışma sürelerine uyulması konusunda hatırlatma yapılıyor. Kaldırımlara konulan inşaat malzemelerinin yaya kullanımını engellediğini belirten ekipler, yasal prosedüre uymayan inşaat sahiplerine süre verdi. 

Süre sonunda durumunda düzeltme yapmayan inşaatlara cezai muayedeler uygulanacak. 


Jüt file uygulaması ve iskelelerin kurulumu konusuna da özel önem veren Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, işçilerin can güvenliğinin her şeyden önde tutulması konusunda inşaat sahiplerini uyardı. İnşaatın yüzde 80'nin tamamlanmasının ardmdan, sıva ve mantolama aşamasında jüt file kullanımının zorunluluğunu da hatırlatan ekipler, ilçenin tamamında bu denetimlerin rutin olarak devam edeceğini belirtti. 


Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "İlçemiz, hiçbir yaptırıma gerek kalmadan vatandaşların gönüllü olarak başlattığı bir kentsel dönüşüm süreci...