24 / 05 / 2024

inşaatlarda belgesiz işçi çalıştırma yasağı

inşaatlarda belgesiz işçi çalıştırma yasağı

İnşaat, otomotiv ve doğalgaz sektörlerindeki 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işverene, işçi başına 500 lira ceza verilecek. Uygulama 26 Mayıs 2016'da başlıyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Esnafa müjde! Kira ödemeleri için hibe desteği geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik olarak zor zaman geçiren esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

ATO'dan hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ekonomik alanda ortaya çıkan tüm komplikasyonların kamu ve reel sektörün iş birliği ile aşılacağına inandıklarını dile getirerek hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya'da 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Malatya'da 1555 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık" dedi.

Niğde'de bir hayırsever okul inşa edilmesi için 2 dönüm arsa bağışladı!

Niğde'de bir hayırsever, eşinin vasiyeti üzerine yaklaşık olarak 2 dönüm arsayı okul inşa edilmesi için bağışladı.

Çorum Belediyesi’nin inşa ettirdiği stadyumun maliyeti tartışma yarattı!

Çorum Belediyesi’nin inşa ettirdiği stadyumun maliyeti tartışmalara neden oldu...

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!

Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler veren Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz" dedi.

TOKİ Çanakkale projesinin 6 kat olarak inşa edildiği ortaya çıktı!

Çanakkale Erenköy'de TOKİ tarafından inşaatına devam edilen binaların, 4 kat imar izni olmasına rağmen 6 kat olarak inşa edildiği ortaya çıktı. TOKİ'nin kat artışı talebi de İl Genel Meclisi'nde yapılan oylama ile reddedildi. 

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği briket evlere aileler yerleştirildi!

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği 650 briket eve savaş mağduru, ihtiyaç sahibi aileler yerleştirilmeye başlandı.

IMF Başkanı Georgieva: Geleceğin pek çok işi 'yeşil ekonomi'de!

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini dile getirerek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin 'yeşil ekonomi'de olduğunu ifade etti.

Lübnan'da iç savaştaki yıkılan yerlerin yeniden inşa edilmesi için  90 milyar dolara ihtiyaç var!

Lübnan'ın iç savaş nedeniyle yıkılan yerlerin tekrar inşa edilebilmesi için hala 90 milyar dolardan fazlasına ihtiyacı var. İç savaşın neden olduğu yıkımın etkileri 30 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen hala devam ediyor.

inşaatlarda belgesiz işçi çalıştırma yasağı Haberi

inşaatlarda belgesiz işçi çalıştırma yasağı

Türkiye'de ölümlü iş kazalarının en fazla yaşandığı inşaat sektöründe, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmadan işçi çalıştırılmayacak. İnşaat sektörüyle birlikte otomotiv ve doğalgaz sektörlerindeki 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işverene, işçi başına 500 lira ceza verilecek. 


40 MESLEĞİ KAPSİYOR 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mayıs ayında çıkardığı tebliğ uyarınca inşaat, otomotiv ve doğalgaz sektörlerinde tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslekte gelecek yıldan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçi çalıştırılması yasaklanacak. 


İŞİN EHLİ ÇALIŞACAK 

Mesleki yeterlilik kapsamında işçiler hem iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimden geçirilecek, hem de inşaat sektörüne nitelikli işgücü kazandırılacak. Özellikle inşaat sektöründe bu tarihten itibaren belgesiz işçilerin iş bulma şansı kalmayacak. İntes Başkanı Celal Koloğlu, inşaat sektöründe sık sık yaşanan ölümlü kazalara dikkat çekerek, "Artık,...