03 / 05 / 2024

inşaatlarda merkezi kontrol

inşaatlarda merkezi kontrol

HÜKÜMET, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların takip edilmesi ve malzeme niteliğinin araştırılması amacıyla 'Yapı Araştırma Merkezi' kurmaya hazırlanıyor. Doğal afetlere karşı dayanıklı uygulamaların üretilmesi de amaçlanıyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Promet İnşaat Proje Kontrol Ve Enformasyon Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Promet İnşaat Proje Kontrol Ve Enformasyon Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Promet İnşaat Proje Kontrol Ve Enformasyon Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ümraniye'de yapıldı.

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

İnşaat maliyetleri kontrolünde yapay zeka dönemi!

TÜİK rakamlarına göre, inşaat maliyetlerinin yüzde 45 yükseldi. Maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini dile getiren PirCloud kurucusu Sedat Yazıcı, yapay zekanın bu konuda oldukça avantaj yarattığını dile getirdi. 

TOGG Gemlik Tesisi’nin inşaatı için Yapı Merkezi seçildi!

Yapı Merkezi, TOGG’un ‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinin çekirdeği olan ve aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle ‘Bir Fabrikadan Daha Fazlası’ olarak tanımlanan Gemlik Tesisi’nin üst yapı inşaatını üstlenecek. 

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Berat Albayrak: Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 2017'de iş yapma kolaylığı endeksinde Türkiye'nin 190 ülke arasında 60'ıncı sıradayken bugün 33'üncü sırada olduğunu dile getirerek, "Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek." dedi.

Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, "Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir" dedi.

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

inşaatlarda merkezi kontrol Haberi

inşaatlarda merkezi kontrol

HÜKÜMET, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların takip edilmesi ve malzeme niteliğinin araştırılması amacıyla 'Yapı Araştırma Merkezi' kurmaya hazırlanıyor. Böylelikle, Ar-Ge faaliyetlerinden elde edilecek sonuçlar kentsel dönüşüm de dahil olmak üzere sektörün üretim sürecine doğrudan kanalize edilebilecek. Merkezle başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı dayanıklı uygulamaların üretilmesi de amaçlanıyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapılarla ilgili önerilerin ve standartların geliştirilmesi, yenilikçi tasarımların yapılması, yapım tekniklerinin yükseltilmesi, malzemelerin araştırılması ve geliştirilmesi amacıyla Yapı Araştırma Merkezi kurulmasına yönelik çalışmalara başladı. Merkezin kurulması için önümüzdeki günlerde hukuki altyapı hazırlanacak. Kurulacak Yapı Araştırma Merkezi'nce yürütülecek araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle üretim ve pazarlama stratejisi oluşturulacak. 


Elde edilecek sonuçlar kentsel dönüşüm süreci de dahil olmak üzere inşaat sektörünün üretim sürecine doğrudan kanalize edilebilecek. 


YERLİ FİRMA DESTEĞİ 


Söz konusu merkez, yerli...