04 / 05 / 2024

inşaatlarda risk değerlendirmesi zorunlumu

inşaatlarda risk değerlendirmesi zorunlumu

İnşaatlarda meydana gelebilecek tehlikeler, tehlikelerin dereceleri, tehlikelerin öncelik durumu, riski ve alınması gereken önlemler gibi detayların risk analizinde belirtilmesi gerekiyor. İşte, inşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

İnşaatlarda risk bazlı denetimler için düzenlemeler yapıldı!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, İş Yapma Kolaylığı Reformları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. İnşaat izinlerinde, risk bazlı denetimler için imkan sağlayacak düzenlemenin çıkarıldığını bildirdi.

İnşaatlarda sigorta şartı!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinde değişikliğe gidildi. Buna göre, inşaatlarda sigorta zorunlu hale geldi. Teklifin yasalaşması halinde müteahhitler için bina tamamlama sigortası zorunlu olacak.

Arsa karşılığı inşaatlarda KDV düzenlemesi!

Arsa karşılığı inşaatlarda teslimde KDV'nin hangi durumlarda hangi oranda ödenmesi gerektiğine açıklık getirildi. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ercan İnan'dan gayrimenkul sertifikası değerlendirmesi!

Vatan Gazetesi yazarlarından Ercan İnan borsada işlem görmeye başlayan gayrimenkul sertifikası ile ilgili değerlendirmede bulundu. İşte Ercan İnan'dan gayrimenkul sertifikası değerlendirmesi...

Bakanlık'tan Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması!

Çevre Bakanlığı, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması başlatacak. SÇD çalışmasıyla enerjiden tarıma, ormancılıktan turizm ve ulaştırmaya kadar birçok alanda yürütülecek projeler, ilk aşamadan itibaren "çevreye duyarlı" bir şekilde hayata geçirilecek.

İnşaatlarda yüzde 100 yerli malı kullanılmalı!

Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği, "Yerli Malım, Yerli Param" sloganıyla kampanya başlattı. Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş inşaat sektörünün Antalya' nın lokomotiflerinden olduğunu, inşaatlarda yerli malı her ürünün en kalitesinin bulunabildiğini belirtti.

İnşaatlarda yerli malı kampanyası başladı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaatlarda “Yerli Param, Yerli Malım” kampanyası başlattıklarını ve tüm sektör temsilcilerini destek olmaya davet etti.

Moody's'den Fed'in faiz kararı değerlendirmesi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırım kararının ülke ekonomisinin 2017'de güçlenmesi beklentileriyle uyumlu olduğunu bildirdi.

Fitch'ten Fed'in faiz kararı değerlendirmesi!

Fitch Ratings, Fed'in faiz artırım kararının parasal politika için öngörülenden daha hızlı bir normalleşme göstergesi olabileceğini bildirdi.

inşaatlarda risk değerlendirmesi zorunlumu Haberi

inşaatlarda risk değerlendirmesi zorunlumu

İnşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatlarda meydana gelebilecek tehlikeler, tehlikelerin dereceleri, tehlikelerin öncelik durumu, riski ve alınması gereken önlemler gibi detayların risk analizinde belirtilmesi gerekiyor. Çalışanı olan tüm işletmelerin çalışanların güvenliği için risk analizi yapması gerekiyor. Bu kapsamda inşaatlarda risk analizi yapılması zorunlu tutuluyor. 


Risk analizi tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere tehlikeleri tanımlama, riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek gerçekleşmesi gerekiyor.


Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre, risk değerlendirmesi aşamaları; risk değerlendirmesi, tehlikelerin tanımlanması, risklerin belirlenmesi ve analizi, Risk kontrol adımları ve risk değerlendirmesinin yenilenmesi aşamalarından meydana geliyor.


İşverenin çalışma ortamının ve çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlama, sürdürme ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapması...