29 / 04 / 2024

inşaatlarda şartlı abone uygulaması

inşaatlarda şartlı abone uygulaması

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Kurulu'nda inşaat ruhsatı bulunmayan yerlerde ''şartlı abone'' yapılabileceği kararı alındı.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

İnşaatlarda sigorta şartı!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinde değişikliğe gidildi. Buna göre, inşaatlarda sigorta zorunlu hale geldi. Teklifin yasalaşması halinde müteahhitler için bina tamamlama sigortası zorunlu olacak.

Ferdi Erdoğan: İnşaatlarda yerli ürün kullanılmalı!

Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin çatı örgütü Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, İnşaatlarda özellikle Türkiye’de üretilen ürünlerin kullanılması gerektiğini söyledi.

Arsa karşılığı inşaatlarda KDV düzenlemesi!

Arsa karşılığı inşaatlarda teslimde KDV'nin hangi durumlarda hangi oranda ödenmesi gerektiğine açıklık getirildi. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

İnşaatlarda otopark zorunluluğu 2018!

Otopark zorunluluğu 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, işlemleri devam eden inşaatlar ne olacak? İşte inşaatlarda otopark zorunluluğu 2018..

Dijital dönüşüm inşaat sektörüne de sıçradı!

Dünyadaki yenilikleri yakından takip eden Türk müteahhitler, yapay zeka ürünü olan ve inşaatlarda hız ve hatasız üretim sağlayan robotları markajına aldı. 

Çipli beton için işbirliği protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında, inşaatlarda kullanılan betonun denetiminin elektronik ortamda yapılması adına yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. 

inşaatlarda şartlı abone uygulaması Haberi

inşaatlarda şartlı abone uygulaması

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Kurulu'nda inşaat ruhsatı bulunmayan yerlerde ''şartlı abone'' yapılabileceği kararı alındı. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Kurul Toplantısı'nda gündeme alınan önergeler karara bağlandı. Yazılı olarak verilen önergelerden biri de inşaat ruhsatı bulunmayan yerlere ''şartlı abonelik'' konusu oldu. Meclis bu konuyu detaylı olarak ele alıp görüşmelere başladı. Yapılan tartışmalar sonrası inşaat ruhsatı bulunmayan yerlere bazı şartları yerine getirilmesi dahilinde ''şartlı su aboneliği'' verilmesi kararı kabul edildi. Önerge doğrultusunda kabul edilen şartlı aboneye göre mevcut su tarifesinin yüzde 15 fazlasıyla ücretlendirme, idare uygun gördüğünde aboneliğin feshedebileceği gibi şartların da uygulanması önergede kabul edildi.


Erzurum Pusula...