06 / 05 / 2024

inşaatta dış borç mu arttı

inşaatta dış borç mu arttı

İnşaat büyürken dış borç arttı. Türkiye ekonomisi üzerine 20'nin üzerinde kitabı yayımlanan iktisatçı - yazar Mustafa Sönmez, inşaat sektörünün siyasi ve ekonomik boyutlarıyla ele alınması gerektiğini belirtti.

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Güven endeksi bu ay hizmet sektöründe arttı! Endeks perakende ticaret ve inşaatta düştü! 

Güven endeksi, Mart ayında, Şubat'a oranla hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,4 ve inşaat sektöründe yüzde 1,5 düşüş kaydetti. 

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme için adım atılmıştı. Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü pazartesi günü kabine toplantısına çevrilecek. İşte tüm ayrıntılar...

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

Alanya'da inşaattan düşen işçi yaralandı!

Antalya Alanya'da  39 yaşında A.Ç. isimli inşaat işçisi çalıştığı inşaatta duvarın çökmesiyle beton zemine düştü. 5 metreden beton zemine düşen inşaat ustası yaralandı. 

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

İnşaatta mevzuatlar aşılırsa dünyada ilk sıraya yerleşilebilir!

Yurtdışı taahhüt sektöründe hizmet veren TÜGİAD üyesi Ercan Çelik, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, inşaatta mevzuatlar aşılırsa Çin'in geçilebileceğini ve dünyada bir numaraya yerleşilebileceğini söyledi.

Sultangazi'de inşaattan düşen işçi yaralandı!

Sultangazi'de inşaatta çalışan Mustafa Berk isimli işçi, yaklaşık 4 metre yükseklikten düşerek yaralandı.

İBB metro inşaatları için dış borçlanma talebinde bulanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devam eden metro inşaatları için 52 milyon euro dış borçlanma talebinde bulunacak.

Tekirdağ'da inşaattan düşen işçi öldü! 

Tekirdağ’da bir inşaatta çalışan işçi Hayri Karbuz, beton zemine düşerek hayatını kaybetti...

inşaatta dış borç mu arttı Haberi

inşaatta dış borç mu arttı


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana ve Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan konut ve inşaat sektörünü masaya yatırdı. Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Daralan Kriz Çemberinde Konut ve İnşaat" konulu söyleşinin moderatörlüğünü İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer yaptı. Biçer, Türkiye'nin genelinde, plansız, çağdaş anlayıştan uzak, kıt olan kamu kaynaklarının israf edilmesine, tarım alanlarının tahribine, çarpık yapılaşmaya ve sosyo-kültürel sorunlara neden olan bir anlayışın fütursuzca devam ettirildiğini söyledi. Ülkemizde, AKP eliyle neoliberal şirketçi bir kentleşme yaratılmaya. TOKİ'nin uzmanlık alanı olan uydu kent modelleriyle kentlerin ruhsuz, yöresel kimliği olmayan, çirkin binalar yığınına dönüştürülmeye çalışıldığını savunan Biçer, ''Meydanlar halka kapatılmakta, iktidarın gücünü simgeleyen görsel simgelerle, devasa binalarla, tüketimi teşvik eden AVM'lerle...