07 / 05 / 2024

İnşaatta Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için neler gerekiyor

İnşaatta Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için neler gerekiyor

İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörleri bünyesindeki 40 meslek dalında “Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayanlar, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacak.

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

Belge almayan inşaatta çalışamayacak!

İnşaat işçilerinin de aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022 tarihinden sonra çalışamayacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Emlakçılık meslek olarak kabul edildi! Genç istihdamın önü açıldı!

Türkiye’de artık lise mezunu olmayan, 100 saat eğitim ve yetki belgesi almadan gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti yapamayacak. 18 yaşını doldurmuş her genç ise gayrimenkul danışmanlığı ile ilgili mesleki yeterlilik eğitimlerine tabii olduğunda emlak sektöründe çalışabilecek.

Emlakjet Emlak Danışmanlarının MYK ve TTY belge numaraları almaya başladı!

Emlakjet, emlak danışmanlarının Ticaret Taşınmaz Yetki (TTY) ve Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) belge numaralarını almaya başladı.

Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 pandemisi sonucunda 16 Mart tarihinde durdurulan Mesleki Yeterlilik Sınavlarının, bugün itibariyle yeniden başladığını duyurdu. 

Antalya'da mesleki yeterlilik belgesi eğitim alanı için arsa satışı!

Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, seçim döneminde verdiği sözü tuttu ve mesleki yeterlilik belgesi eğitimi alanı için 370 metrekare arsa satın aldı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçı olamayacak!

Antalya'da meslek yeterlilik belgesi alanlara belgeleri gerçekleştirilen törenle verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak.

Mesleki yeterlilik belgesi zorunluğu getirilen meslekler TBMM gündeminde!

Mesleki yeterlilik belgesi zorunluğu getirilen meslekler ile belge sahibi olan ve olmayan çalışanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ!

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak danışmanları mesleki yeterlilik belgesi alacak!

Emlak Uzmanı ve Mesleki Yeterlilik Belgelendirme ve Sınav Merkezi Sorumlusu Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak danışmanlarının mesleki yeterlilik belgesi alabilmesinde detayları anlattı...

İnşaatta Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için neler gerekiyor Haberi

İnşaatta Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için neler gerekiyor

Adana Sanayi Odası'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca belirlenen, tehlikeli ve çok tehlikeli meslek kapsamında zorunlu hale getirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


İşveren ve iş yeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamındaki 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini, meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar dışındaki tüm belgelerin geçerliliğini kaybettiğini söyledi.


Ülkemizde tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde 6.7 milyon kişinin çalıştığına dikkat çeken Ordukaya, iş kazalarının yüzde 2'sinin kaçınılmaz, yüzde 10'unun tehlikeli durumlarda, yüzde 88'inin ise tehlikeli davranışlardan kaynaklandığını, insan faktöründen kaynaklı kazaların yüzde 88'inin nitelikli ve belgeli işgücü ile azaltılabileceğini vurguladı.


HER BİR ÇALIŞAN İÇİN 500 TL...