24 / 05 / 2024

inşatta ciro 2014

inşatta ciro 2014

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri verilerine göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5.9 azaldı...

İnşatta, demir yerine fiberglass rebar kullanılmalı iddiasına ünlü mühendisten çarpıcı açıklama! İki kat daha güçlü...

İnşaat demiri, inşaat sektörünün olmazsa olmaz malzemeleri arasında geliyor. İnşaatın sağlamlığı açısından büyük öneme sahip malzemenin yerine alternatif malzemeler ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan biri de fiberglass rebar  yani cam elyaf donatı. Peki bu malzeme demirin yerine kullanılabilir mi?

İnşaat ciro endeksinde yüzde 99.4 artış! Ocak 2024 rakamları şimdi açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan Ocak 2024'e ilişkin ciro endekslerine göre, inşaat ciro endeksi yüzde 99,4 arttı. İşte o son dakika rakamlar...

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 85 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı Aralık ayı ciro endekslerine göre inşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 85 arttı.

İnşatta usta maaşı 150 bin TL'yi gördü, müteahhitler işçi bulamıyoruz diye isyan etti!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayımlanan İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre inşaatlarda çalışmak üzere ara eleman bulunamıyor. Söz konusu rapora göre, demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi mesleklerde eleman bulmakta zorluk yaşanıyor.

TÜİK açıkladı: İnşaat ciro endeksi yüzde 98,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 65,3 arttı.

İnşaat ciro endeksi yüzde 35,9 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ciro endeksi, Eylül'de yüzde 35,9 arttı.

İnşaat ciro endeksi yüzde 36,8 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ağustos'ta yüzde 48,1 arttı.

İnşaat ciro endeksi Ocak’ta yüzde 8,6 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ocak ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,2 arttı.

Karbonsuz İnşatta Turner’ın En İyi Uygulamaları 25 Şubat'ta masaya yatırılıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Karbonsuz İnşatta Turner’ın En İyi Uygulamaları semineri 25 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 3,6 azaldı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Aralık ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 3,5 azaldı.

İnşaat ciro endeksi Kasım'da yüzde 16 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16 arttı.

İnşaat ciro endeksi Ekim’de yüzde 21,5 arttı! 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,9  arttı.

İnşaat ciro endeksi Eylül’de yüzde 2,4 arttı! 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Eylül  ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,2 arttı.

inşatta ciro 2014 Haberi

inşatta ciro 2014

İnşaat sektöründeki gerileme yılın ikinci yarısında da etkili oldu ve cirolarda düşüş yüzde 6'ya dayanırken, üretim yatay kaldı.



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri verilerine göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5.9 azaldı.



Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0.7 arttı.


TÜİK verilerine göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise çeyrek dönemler bazında yüzde 0.3 artışla yatay seyretti.


Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise yıllık bazda yüzde 2.9...