08 / 05 / 2024

ipekyolu İpek Demir Yolu

ipekyolu İpek Demir Yolu

Lütfi Elvan, Avrupa’dan Çin’e demiryoluyla kesintisiz taşımacılığın hedeflendiği Kars-Tiflis-Bakü hattının yapımı devam ettiğini ve bu yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Elvan, “İpek Yolu’nu ’İpek Demir Yolu’na dönüştürmüş olacağız" dedi.

Demir İpek Yolu hattı resmen açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Demir İpek Yolu hattı resmen açıldığını duyurdu...

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

Demir cevheri fiyatlarında rekor düşüş!

Demir cevheri fiyatlarında haziran ayından bu yana büyük düşüş yaşanıyor. Fiyatlar 150 dolardan psikolojik sınır olan 50 doların altına indi. Pek çok sektör fiyatlardan etkileniyor...

Binali Yıldırım Demir İpek Yolu Üstün Hizmet Nişanı ödülünü aldı!

AK Parti İzmir adayı Binali Yıldırım'a, bakanlığında katkı sağladığı Demir İpek Yolu Projesi'nden dolayı 'üstün hizmet nişanı' verildi.

Binali Yıldırım'a Demir İpek Yolu Üstün Hizmet Nişanı verildi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Binali Yıldırım'a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde Demir İpek Yolu Projesi'ne desteği dolayısıyla "Demir İpek Yolu Üstün Hizmet Nişanı" verdi.

Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattı bu yıl sonunda tamamlanacak!

Lütfi Elvan, Avrupa’dan Çin’e demiryoluyla kesintisiz taşımacılığın hedeflendiği Kars-Tiflis-Bakü hattının yapımı devam ettiğini ve bu yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Elvan, “İpek Yolu’nu ’İpek Demir Yolu’na dönüştürmüş olacağız" dedi.

Mustafa Demir'den sahil hattına yeni proje!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Akşam’a özel açıklamalarda bulundu. Demir, Kapalıçarşı yenileme projesinden, Sultanahmet’in yayalaştırılmasına ve tarihi İstanbul surlarının onarımına kadar pek çok konuda görüşlerini anlattı.

Hamit Demir: Satışlarımızda sıkıntı yaşamıyoruz!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, iki seçimin birbirini izlediği 2014 yılının tüm sektörlerde olduğu gibi konut sektörü için de pek parlak bir yıl olmadığını ifade ederek, "Ancak biz satış konusunda sıkıntı yaşamadık.

Lütfi Elvan: Marmaray Demir İpek Yolu güzergahındaki tüm ülkelerin kazanımı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, inşa edilen Marmaray' ın sadece Türkiye 'nin değil Demir İpek Yolu güzergahındaki tüm ülkelerin de kazanımı olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan: Tarihi İpek Yolu'nu Demir İpek Yolu'na çevireceğiz!

Yeni teşvik sistemini Çinli CEO'lara anlatan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Tarihi İpek Yolu'nu Demir İpek Yolu'na çevireceğiz. Çinli yatırımcılara kapımız ardına kadar açık, yeni teşviklerden yararlanın” dedi

Türkiye'nin desteğiyle demir ipekyolu yeniden canlanıyor!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, ''Uluslararası konumda ilgileri bölgeye çeken Kars-Tiflis-Bakü Projesi, Marmaray'la birlikte Londra'dan Pekin'e bir ulaşım koridoru oluşturarak, tarihi ipekyolunu demir ipekyoluna çevi

Demir İpek Yolunda hesap şaştı, proje değişiyor!

Demir İpek Yolu olarak da nitelendirilen Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesinde hesaplar şaştı. Projenin 76 kilometrelik Türkiye bölümü için öngörülen 290 milyon TLnin tamamı harcandı...

Mustafa Demir: Binaların enerji kimlik belgesi olacak!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 2011 yılından itibaren, ruhsat alan her binanın enerji verimli bina olduğunu gösteren 'Enerji Kimlik Belgesi' olacağını söyledi. Bakan Demir, Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti

ipekyolu İpek Demir Yolu Haberi

ipekyolu İpek Demir Yolu

Ak Parti Antalya milletvekili adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa’dan Çin’e demiryoluyla kesintisiz taşımacılığın hedeflendiği Kars-Tiflis-Bakü hattının yapımı devam ettiğini ve bu yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Elvan, “İpek Yolu’nu ’İpek Demir Yolu’na dönüştürmüş olacağız" dedi.


Antalya’da Kepez ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti yapan Lütfi Elvan, vatandaşlarla sohbet edip problemlerini dinledi, projelerini anlattı. Edirne’den Kars’a kadar yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarının yapımına devam ettiklerini söyleyen Elvan, şu anda Ankara-Sivas hattının yapımının sürdüğünü hatırlattı. Bu yıl Çerkezköy-Kapıkule arasının hızlı tren hattının yapımının ihalesine çıkılacağı bilgisini de paylaşan AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Kars-Tiflis-Bakü hattının yapımı devam ediyor. Bu yıl sonu itibariyle bu hattı tamamlamış olacağız. Londra’dan İstanbul’a, İstanbul’dan Pekin’e kadar uzanan hattı demiryoluyla...