01 / 05 / 2024

İPKB okul yenileme

İPKB okul yenileme

İPKB tarafından, İSMEP kapsamında 16 okulun daha yıkılıp yeniden yapılması çalışmaları başladı. Okullar tamamlandığında 582 derslikte 23 bin 230 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacak.

İZODER okullarda yalıtıma odaklandı!

İZODER’in ‘Okul Yenileme’ projesi ile yüzlerce öğrenci yalıtım uygulamalarıyla donatılmış okullarda özellikle kış aylarını üşümeden ve gürültüden etkilenmeden geçirecek. 

Bursa Gemlik'te cami ve okul çevreleri yenileniyor!

Bursa’nın gemlik ilçesinde cami ve okulların çevreleri güzelleştiriliyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki bütün okul, cami ve sağlık ocaklarının çehresini değiştirdiklerini belirterek, kamu kurum ve kuruluş binalarında da yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

İstanbul'da 21 ilçede 50 okul yenilenecek!

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul'un 21 ilçesinde bulunan 50 okul için güçlendirme ve onarım inşaatı yaptıracak.

İPKB tarafından güçlendirilen 37 okul hizmete açılıyor!

İstanbul 'da İPKB tarafından risk azaltma projesi çerçevesinde güçlendirilen yaklaşık 42 bin 99 öğrencinin eğitim gördüğü 37 okul, 2014 - 2015 öğretim yılının ikinci döneminde açılacak.

İPKB’nin güçlendirdiği 37 okul hizmete açılıyor!

İPKB tarafından yürütülen risk azaltma projesi kapsamında, İstanbul’da yaklaşık 42 bin 99 öğrencinin eğitim gördüğü 37 okul daha depreme karşı güçlendirildi. Güçlendirilen okullar, Şubat 2015’te hizmete açılacak.

İstanbul'da riskli 13 okul daha yeniden inşa edilecek!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul’daki okulların sismik risk karşısındaki durumlarını incelemeye devam ediyor. 13 okul daha yıkılarak yerlerine depreme karşı dayanıklı inşa edilecek.

Enerjisa 100’den fazla okul yeniledi!

ENERJİSA’nın en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan okul yenileme çalışmaları çerçevesinde kırsal alanda 100’den fazla okul yenilendi.Enerjisa’nın sosyal sorumluluk platformu Enerjik Gönüller projeler hayata geçirdi.

İstanbul'da 506 okul depreme karşı güçlendirildi!

Olası bir depreme karşı okulların güçlendirilmesi çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), kamu binaları arasında önceliği okullara verdi. Bu kapsamda 506 okul güçlendirildi.

İstanbul Büyükçekmece ve Esenyurt'ta dört adet okul onarım işi yapılacak!

İstanbul Özel İdaresi İmar Yatırım Ve İnşaat Daire Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü, Büyükçekmece ve Esenyurt ilçelerinde 4 adet okul onarım ve tadilat işi ihalesi açtı

İstanbul Silivri'de üç okul onarım işi yapılacak!

İstanbul Özel İdaresi İmar Yatırım Ve İnşaat Daire Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü, Silivri'de üç adet okul onarım işi ihalesi açtı

The Guardian: İstanbul, yenileme adıyla yerle bir ediliyor! Kentsel dönüşüme bir eleştiri!

İstanbul'un tarihi değerler açısından en önemli bölgelerinden biri olan Tarlabaşı'nda planlanan yenileme projesine İngiliz basınından "İstanbul yerle bir ediliyor" eleştirisi geldi

Van'a 27 okul, 4 spor salonu, 12 lojman, 2 öğretmenevi için kaynak bulundu!

Depremin vurduğu Van'da 33 yeni okul yapılması için hayırseverlerle protokol imzalandı. 390 derslikli 27 okul, 4 spor salonu, 12 lojman, 2 öğretmenevi, 342 konteyner ve 900 kişilik pansiyona kaynak bulundu

Mardin Defterdarlığı arsa karşılığı 7 okul yaptıracak!

Mardin Defterdarlığı Diyarbakırkapı Mahallesi'ndeki 9.952 metrekare yüzölçümündeki arsa karşılığında mülkiyeti Hazineye ait farklı arsalarda 7 okul yaptırmak üzere ihale düzenledi

İPKB okul yenileme Haberi

İPKB okul yenileme

İstanbul’da, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında 16 okul daha depreme karşı yıkılıp yeniden yapılıyor. Okullar tamamlandığında 328 olan derslik kapasitesi 582’ye çıkarken, 23 bin 320 öğrenci de güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacaklar.


İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), bugüne kadar yüzlerce okulu eğitim hizmetine sundu. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından 2006 yılında hayata geçirilen İSMEP kapsamında, muhtemel afetlere karşı İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binaları İPKB tarafından yenileniyor.  


İPKB tarafından yıkılıp yeniden yapılacak okullar: Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, Necatibey İlkokulu, Çatalca İmam Hatip Lisesi, Eyüp Dedekorkut Ortaokulu, Prof. Kaya İlkokulu, Kadıköy Mehmet Beyazıt Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kağıthane Şair Yahya İlkokulu, Ege Sanayi İlkokulu, Kartal Sabiha Gökçen...