18 / 05 / 2024

ipotek için vekaletname

ipotek için vekaletname

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. İpotek, bir başkasına vekaletname verilerek de yapılabiliyor. İşte ipotek vekaletnamesi örneği..

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

15 milyon TL'lik villası için 7 yıldır hukuk mücadelesi veriyor!

İzmir'de yaşayan Şeniz Bentürk isimli vatandaş, iş insanı akrabasına verdiği vekaletname ile Çeşme’deki villanın habersizce satıldığını öğrendi. Bentürk villasını geri alabilmek için hukuk mücadelesi veriyor.

Torunlar'dan kullanılan kredilerin teminatı için verilen ipotek hakkında açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için kullanılan kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı...

İmar barışı için vekaletname örneği!

İmar barışında yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından başvurulabiliyor. İşte imar barışı için vekaletname örneği..

7 soruda tapuda ipotek işlemleri!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuda ipotek işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte 7 soruda tapuda ipotek işlemleri...

FU Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemini gerçekleştirdi!

'Liderliğin Tapusu Bizde’ sloganıyla çalışmalarına devam eden FU Gayrimenkul, bugüne kadar 1,2 milyonu aşan ipotek işlemini başarı ve güvenle yaptı.

Kuyumcukent Gayrimenkul 30 milyon TL'yi projeleri için ipotek verdi!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları, Hatipoğlu ve Akalın projelerinin finansmanı için Burganbank'a 30 milyon TL'yi 1. derece ipotek verdi.

Gayrimenkulünü başkası için ipotek ettiren kişinin sorumluluğu nedir?

Kendi taşınmazını başkasının borcu için ipotek eden kişinin sorumluluğu, sınırlı sorumluluk kapsamına girer. Bu sorumluluk ayni sorumluluk olarak da adlandırılır.

Miras kalan ev için vekaletname nasıl verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu 'Miras kalan ev için vekaletname nasıl verilir?' soruyu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Kira sözleşmesi için vekaletname örneği!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olan kira sözleşmesi için vekaletname verilebiliyor. İşte kira sözleşmesi için vekaletname örneği..

Vekaletname için sağlık raporu zorunlu mu?

Sağlık raporu vekaletname, tapu ve nikah işlemleri için 65 yaş üstü kişilerden isteniyor. Ancak 2015 yılında, Adalet Bakanlığı tarafından bir karar alındı. Peki, vekaletname için sağlık raporu zorunlu mu? Değil mi?

İpotek kaldırma için gerekli belgeler!

İpotek, taşınmaz tapusu üzerine borç dolayısı ile konuluyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapudaki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, ipotek kaldırma için gerekli belgeler nelerdir?

ipotek için vekaletname Haberi

ipotek için vekaletname

İpotek vekaletnamesi örneği!

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor.


İpoteğin kurulması için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. İpoteğin kurulacağı taşınmazın borçlu adına kayıtlı olması mecbur olmuyor. Bir başkasının taşınmazı üzerinde de borçlu adına ipotek konulabiliyor.


Bu işlem bir başkasına vekaletname verilerek de yapılabiliyor. İpotek vekaletnamesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


İpotek vekaletnamesi :


.......... lehine Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde bulunan bilcümle taşınmaz mallar üzerinde üçüncü kişiler lehine dilediği vade, bedel ve şartlarla, dilediği sıra ve derecede olmak üzere ipotek hakkı tesis etmeye, ipotek takrirlerini kabule, kayıt ve tescillerini yaptırmaya, ipoteğin vadelerini uzatmaya, yenilemeye, serbest dereceden yararlanma isteminde bulunmaya, lehimize teminat ipotekleri tesis ve tesciline, ipotek hakkının dilediği başka taşınmazlar...