02 / 05 / 2024

ipotek karşılığı banka teminatı

ipotek karşılığı banka teminatı

İş dünyasının kredi ağırlıklı olarak büyümesini bırakması gerektiğini aktaran MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, şirket yapılarının kuvvetlenmesi için bunu durumun önemli olduğunun altını çizerek, “Bankaların teminatlarda uyguladığı değersizleştirmelerin de önüne geçilmeli” dedi.

Özel bankalar gayrimenkul değerlemelerini yaparken karamsar senaryolar mı çiziyor?

Özel bankaların kredi hacminin yılbaşından itibaren düşmesi ile yeni bahaneleri teminat oldu.  Reel sektöre yeni kredi vermek istemeyen özel bankalar, teminat bedellerini yarı yarıya düşürüyor…

Merkez Bankası’ndan yeni hamle! KKM’den çıkışı hızlandırmak için zorunlu karşılıkları artırdı

TCMB’nin ağustos ayında kademeli bir şekilde kur korumalı mevduat hesaplarından çıkış hedefi koymasına rağmen henüz bugüne kadar beklenen çıkışın gerçekleşmediği belirtiliyor. Banka, bu yüzden son olarak KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılıkları artırdı.

Evlenmek isteyen gençler dikkat! Devletten 16 bin Türk Lirası karşılıksız çeyiz desteği!

Evlenmeyi düşünen fakat maddi sebepler dolayısıyla zorlanan gençlere devletten sevindici haber geldi. Devlet tarafından toplam 16 bin lira karşılıksız ödeme yapılıyor. Süre ve yaş kısıtlaması bulunurken paralar hak sahibi vatandaşların banka hesaplarına 30 gün içerisinde yatırılıyor.

İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Ev satın almak isteyen kimseler, bankalardan konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki, ipotek karşılığı ev kredisi nedir? İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Peki, ipotek karşılığı konut kredisi nedir?

İpotek karşılığı kredi nasıl alınır?

İpotek karşılığı kredi, ihtiyaç kredisi olabildiği gibi konut kredisi de olabiliyor. Bu kredi türünün koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, ipotek karşılığı kredi nasıl alınır?

1997 yılında Ataköy Marina'ya karşılık Almanya'da banka teklifi!

1997 yılında Oyakbank ile Vakıfbank arasında bir takas görüşmesi yaşanmış. Oyakbank, Ataköy Marina Tesisleri'ne karşılık ''Almanya'da banka kurma'' girişimi içinde olan Vakıfbank'a, Almanya'da sahibi olduğu Oyak-Anker Bank'ı vermeyi önermiş.

Kanuni ipotek nasıl tescil edilir?

Kanuni ipotek, tescile tabi olmayan ve tescile tabi ipotek olmak üzere karşımıza çıkıyor. Peki, kanuni ipotek nasıl yapılır? Kanuni ipotek nasıl tescil edilir? İşte yanıtı..

TCMB'den zorunlu karşılıklara ilişkin açıklama!

TCMB'den zorunlu karşılıklara ilişkin açıklama geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dengeli büyümeyi ve yurt içi tasarrufları güçlendirmek amacıyla Banka'nın çekirdek yükümlülüklere ilave bir destek sağlayacağını bildirdi.

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

Arsa ipoteği karşılığı kredi nedir?

Nakit ihtiyacı olan kişilerin sahip oldukları veya bir başkasına ait arsaları ipotek ettirerek kullandırdıkları kredi olan arsa ipoteği karşılığı kredi nedir? Arsa ipoteği karşılığı kredi nasıl kullanılır?

Akiş GYO kredi karşılığında Kadıköy'deki taşınmazlarını ipotek gösterdi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, gayrimenkul alımlarının finansmanı için Yapı Kredi' den kullandığı kredisine karşılık İstanbul Kadıköy' de bulunan bazı taşınmazları ipotek gösterdi...

Deva Holding'in Çerkezköy'deki taşınmazı kredisine karşılık ipotek edildi!

Deva Holding A.Ş'nin Türkiye İş Bankası'ndan 20 milyon TL kredi kullanmasına karşılık, Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan taşınmazına ipotek tesis edildi. Bu bağlamda önceden kullandığı 28,5 milyon TL kredisinin ipoteği de fek edildi...

Akbank Attaleia Otel'i kredi borcuna karşılık aldığını açıkladı!

Bu sabah yapılan icra satışında Antalya Belek’teki Attaleia Otel'ini satın alan Akbank, söz konusu alımı şirketin banka borcuna karşılık yaptığını açıkladı. Otel 140 milyon liraya alındı...

ipotek karşılığı banka teminatı Haberi

ipotek karşılığı banka teminatı

Hersek’in Saraybosna şehrinde gerçekleştirilen 23’ncü Uluslararası İş Formu’nda (International Business Forum-IBF), Türk iş dünyasında son yıllarda kredi kullanımı ile büyüme trendi alışkanlığı oluştuğunu ifade eden Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan, “Biz bu işlerin kredi kullanmadan da olabileceğini düşünüyoruz. Kredi işlemlerinde bankalar ağırlıklı teminat üzerinde duruyor. Döviz yukarı çıktığında TL olarak aldığı teminatı dövize endekslediğinde bu defa düşük kalıyor” diye konuştu. 15 Temmuz sonrası bankaların dolar artışına önceden ayak uydurduğunu söyleyen Kaan, kredi alırken varlığın bankaya götürüldüğünde 2 milyon dolarlık teminat talep edildiğini fakat teminat olan varlığın daha sonra değerinin 2 milyondan 700-800 bine indirildiğini belirtti. Kaan, bu alanda değerleme boşluğu olduğunu aktarırken, “GABORAS’la gayrimenkullerin gerçek değerini oluşturabilirsek, Türkiye’nin GSYH’sını dörde katlayabiliriz” dedi.

Ortaklığa dayalı...