02 / 05 / 2024

İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Ev satın almak isteyen kimseler, bankalardan konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki, ipotek karşılığı ev kredisi nedir? İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?



İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Ev satın almak isteyen kimseler, bankalardan konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Ev kredisinin özellikleri ve koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Kredi için başvuru sahibinin bazı koşulları taşıyor olması gerekiyor. Kredibilitenin yüksek olması için; kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması gerekiyor.


Peki, ipotek karşılığı ev kredisi nedir? İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi? İpotek karşılığı ev kredisi şartları nelerdir?


İpotek karşılığı ev kredisi aranan koşulları taşıyan başvuru sahibine verilebiliyor. İpotek satın alınan taşınmaz malda kurulabildiği gibi, bir başka gayrimenkul üzerinde de kurulabiliyor.


İpotek karşılığı ev kredisi için gerekenler:

-Başvuru Formu,

-Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,

-Gerekirse azami iki ay öncesine ait müşteri adına kayıtlı sabit telefon, elektrik, su veya doğalgaz faturalarından herhangi birisinin fotokopisi,

-Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,

-Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,

-Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,

-Şubece istenebilecek diğer belgeler



Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön