07 / 05 / 2024

ipotek karşılığı ev kredisi

ipotek karşılığı ev kredisi

Ev satın almak isteyen kimseler, bankalardan konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki, ipotek karşılığı ev kredisi nedir? İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Peki, ipotek karşılığı konut kredisi nedir?

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini kim karşılıyor?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için yeni dönem Eylül ayında başlamıştı. Peki, Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini hangi taraf karşılıyor? İşte detaylar...

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?

Kiracılar, ev sahibine her ay anlaştığı kira bedelini vermektedir. Ancak bu durum gecikir ya da uzun bir süre ödenmez ise ne olur? Peki “Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?” İşte detaylar!

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıların ve ev sahiplerinin kiraladıkları eve dair merak ettiği pek çok soru var. Onlardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? İşte o soruların yanıtları!

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracı tahliye taahhütnamesi ile nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan tahliye taahhütnamesi evin belirlenen süre zarfı içerisinde boşaltacağına dair taahhüt verdiği bir anlaşma olarak biliniyor. Peki, kiracı taahhütname ile nasıl çıkarılır? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kirasını düzgün tahsil eden ev sahipleri, kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. Peki, kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Arsasını kat karşılığı satanlar dikkat!

Danıştay, arsa sahiplerinin kat karşılığı inşaat sözleşmelerine istinaden arsa karşılığında edindikleri kişisel gereksinim ve servetin korunması dışında kalan ev ve dükkanların satışını ticari faaliyet şeklinde kabul ediyor ve gelirler gelir vergisine ve KDV’ye tabi tutuluyor.

Kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021!

Kentsel dönüşüm sürecinde olan bir bölgeden ev almak isteyenlerin, arsa paylarını göz ardı etmemesi gerekiyor. Peki kat karşılığı arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Müteahhitler ile arsa sahibinin anlaşmasına bağlı olarak yapılan kat karşılığı ev inşasında dikkat edilecek hususlar bulunuyor.  Peki, kat karşılığı (arsa payı) inşaat sözleşmesi nedir, imzalarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar...

ipotek karşılığı ev kredisi Haberi

ipotek karşılığı ev kredisi

İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Ev satın almak isteyen kimseler, bankalardan konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Ev kredisinin özellikleri ve koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Kredi için başvuru sahibinin bazı koşulları taşıyor olması gerekiyor. Kredibilitenin yüksek olması için; kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması gerekiyor.


Peki, ipotek karşılığı ev kredisi nedir? İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi? İpotek karşılığı ev kredisi şartları nelerdir?


İpotek karşılığı ev kredisi aranan koşulları taşıyan başvuru sahibine verilebiliyor. İpotek satın alınan taşınmaz malda kurulabildiği gibi, bir başka gayrimenkul üzerinde de kurulabiliyor.


İpotek karşılığı ev kredisi için gerekenler:

-Başvuru Formu,

-Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,

-Gerekirse azami...