18 / 07 / 2024

Kiralıkta son nokta: 1,5 yıldır satamadığı evini peşin karşılığı 1 yıllığına kiraya verdi! Tahliye taahhütü aldı

Kiralıkta son nokta: 1,5 yıldır satamadığı evini peşin karşılığı 1 yıllığına kiraya verdi! Tahliye taahhütü aldı

Kiralara 2 yıl uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması konut ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirerek, konut krizini büyüttü. Ev sahipleri kiracılarda aradıkları şartları artırdı. Analist Kadir Koçak, 1,5 yıldır satamadığı evini 1 yıllık peşin karşılığında kiraya verdiğini duyurdu.




Temmuz ayı itibariyle kiralara uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması son bulsa da ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan sorunların olumsuz etkileri katlanarak artıyor. Konut yatırımı yapmak isteyenlerin sayısı azalırken, kiralar da yükselmeye başladı. Ev sahipleri konutlarını kiraya verme şartlarını ağırlaştırmaya başladı. Kiracılardan talep edilenler arttı.

Bu piyasa şartlarında 1.5 yıldır satmaya çalıştığı evi için alıcı bulamayan analist Kadir Koçak, https://x.com/_Analizci_ X sosyal medya hesabından, “Ben daireyi satamadığım için kiraya vermeye karar verdim, biri tutacak bugün. 1 yıllık kira peşin anlaştık.. Eşiyle beraber tahliye taahhüdü imzalayacak, bir yıl sonra boşaltacak satacağım.. Maalesef artık gelinen durum bu” paylaşımını yaptı. Paylaşımına bakın vatandaşlar ne dedi?  

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

TAAHHÜT OLSA DA KİRACIYLA UĞRAŞILMAZ!

Konut yatırımı ve yapılan yanlışlar!

Kirada yüzde 20 indirim istisnası. Ev sahipleri uymak zorunda

Konut ve otodaki durgunluk daha ne kadar sürer?

İstanbul'da geçici kiralık konut uygulaması başlıyor! Kentsel dönüşümde yeni devir!

Kiracı ve ev sahiplerinin korkusu: Kiracı ev hayali kuramıyor, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor!

 


Geri Dön