28 / 04 / 2024

Yurtdışında çalışanlara konut kredisi verilir mi?

Yurtdışında çalışanlara konut kredisi verilir mi?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki yurtdışında çalışanlara konut kredisi verilir mi? İşte yurtdışında çalışanlara özel konut kredileri...



Yurtdışında çalışanlara konut kredisi verilir mi?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak tanımlanıyor. Günümüzde banka ve diğer kredi kuruluşlarından kredi kullanarak, birçok kimse ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürülüyor.


Yurtdışında yaşayan ve orada çalışan Türk vatandaşlarının gayrimenkul hukuku ile ilgili olarak en çok merak ettiği hususlar arasında "Yurt dışında çalışana ev kredisi verilir mi?" yer alıyor.


Mevcut yasal düzenlemelere göre, Türk vatandaşlarının Türkiye’deki mortgage kredisi üzerinden ev alabiliyor.


Bu noktada Türkiye’den ev sahibi olmak isteyenler için özel kredi paketleri hazırlanıyor. Ayrıca standart hazırlanan konut kredisi kampanyaları üzerinden de özel bazı koşullar altında ev sahibi olunabiliniyor.


Özel konut projeleri..

Bankalar, bitmiş konutlara veya yurtdışında yaşayanlar için hazırlanan özel projeler için kredi kullandırıyor. Ayrıca; Mortgage kredisinin yalnızca gerçek kişiler için veriliyor, tüzek kişilere verilmiyor.


Yurtdışında çalışanlardan konut kredisi için istenen belgeler:

Vergi kimlik numarası, 

Pasaport veya Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı, 

Konuta ait kat irtifakı veya kat mülkiyeti tapusu, 

Yurtdışındaki ikamet adresi, 

Çalıştığı ülkedeki gelir belgesi, 

Üç aylık kredi kartı ekstresi gibi belgeler..



Mortgage kredi faiz türleri nelerdir?


Geri Dön