12 / 05 / 2024

Yurtdışında yaşayan mortgage kullanabilir mi

Yurtdışında yaşayan mortgage kullanabilir mi

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki yurtdışında çalışanlara konut kredisi verilir mi? İşte yurtdışında çalışanlara özel konut kredileri...

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul'da olmayan otelden daire satılıyor!

Emlak karşılığı konut satışı Türkiye içinde veya dışında yaşayan yabancılara yönelik de güvenilir olmayan ilanların çoğalmasına sebep oldu. Bir otelin adı kullanılarak verilen ilanda odalar devre mülk gibi satışa sunuluyor ve karşılığında vatandaşlık vaat ediliyor. İşte detaylar...

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

TOKİ, yurt dışında yaşayan vatandaşları ev sahibi yapacak!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için mega kent İstanbul'da 420 yeni konut inşa edecek.

Yurt dışında gayrimenkulü olanlar dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yurtdışında yaşayan 6 milyona yakın Türk vatandaşını ilgilendiren mali bilgi paylaşımına ilişkin yapılan anlaşmayı anlattı.  

TOKİ, depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında...

Gurbetçiler 400 milyon liralık gayrimenkul aldı!

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Evim Türkiye Fuarı sona erdi. 8-10 Şubat’ta gerçekleşen fuara yurtdışında yaşayan Türkler akın etti. Fuarda 400 milyon liralık satış bağlantısı yapıldı.

Yabancıya konut satışında hedef 10 milyar dolara ulaşmak!

GYODER, Almanya’da yapılan Evim Türkiye Fuarı’nda, Türkiye’de yatırım çağrısında bulundu. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Bugün yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, kendi memleketlerinde yatırım hayallerini gerçekleştirmeleri için doğru bir zaman.” dedi.

Yurt dışında yaşayan Türklerin tercihi Mesa Cadde!

Gayrimenkul sektörünün güçlü temsilcileri MESA, ASLAN YAPI ve CABA ortaklığında Maltepe’de yükselen MESA CADDE, yurt dışında yaşayan Türklerin gözdesi olmayı başardı. 

Yabancıların Türkiye’den ev alması kolaylaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılacak çalışma kapsamında yabancıların ve yurtdışında yaşayan Türklerin, Türkiye’den mülk edinmesini kolaylaştırılacak. Bu kapsamda, yurtdışı tanıtım ve satış ofisleri kurulacak.

Yabancıya konut satışı bu hamlelerle uçacak!

Yabancıların ve yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye’den mülk edinmesini kolaylaştırmak amacıyla yurtdışı tanıtım ve satış ofisleri kurulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılacak çalışmayla yıllık 4.5 milyar dolar olan satış uzun vadede 30 milyar dolara çıkarılacak.

Isparta Çünür Yaşayan Otogar inşaatında sona yaklaşılıyor!

Isparta'nın Çünür Mahallesi'nde yapımına başlanılan Yaşayan Otogar projesinde sona yaklaşılıyor. Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç ve mahalle sakinleri yeni otogar inşaatında incelemelerde bulundu.

Yurtdışında yaşayan mortgage kullanabilir mi Haberi

Yurtdışında yaşayan mortgage kullanabilir mi

Yurtdışında çalışanlara konut kredisi verilir mi?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak tanımlanıyor. Günümüzde banka ve diğer kredi kuruluşlarından kredi kullanarak, birçok kimse ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürülüyor.


Yurtdışında yaşayan ve orada çalışan Türk vatandaşlarının gayrimenkul hukuku ile ilgili olarak en çok merak ettiği hususlar arasında "Yurt dışında çalışana ev kredisi verilir mi?" yer alıyor.


Mevcut yasal düzenlemelere göre, Türk vatandaşlarının Türkiye’deki mortgage kredisi üzerinden ev alabiliyor.


Bu noktada Türkiye’den ev sahibi olmak isteyenler için özel kredi paketleri hazırlanıyor. Ayrıca standart hazırlanan konut kredisi kampanyaları üzerinden de özel bazı koşullar altında ev sahibi olunabiliniyor.


Özel konut projeleri..

Bankalar, bitmiş konutlara veya yurtdışında yaşayanlar için hazırlanan özel projeler için kredi kullandırıyor. Ayrıca; Mortgage kredisinin yalnızca gerçek kişiler...